Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας: Οχι στο φασισμό με ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας: Οχι στο φασισμό με ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Αντιφασιστικό μήνυμα έστειλε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, λίγες ημέρες πριν από την έκδοση της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Με ψήφισμά τους κατά της της Χρυσής Αυγής, όλες οι δημοτικές παρατάξεις, εκτός από τους ναζιστές δημοτικούς συμβούλους, καταδικάζουν τον φασισμό και τον ναζισμό και, θεωρώντας ότι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έδρασε ως εγκληματική οργάνωση, εκφράζουν την προσδοκία ότι η Δικαιοσύνη θα τιμωρήσει αυτούς που με τις εγκληματικές τους ενέργειες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τρομοκράτησαν και τραυμάτισαν αθώους πολίτες.

Το ψήφισμα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής εκδόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων σε έκτακτη συνεδρίαση που διεξήχθη την Τετάρτη (30.9.2020) δια περιφοράς και είναι το εξής:

«Στις 7 Οκτωβρίου μετά από 5,5 χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλες εγκληματικές πράξεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρώντας ότι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έδρασε ως εγκληματική οργάνωση, εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και προσδοκά την καταδίκη αυτών που με τις εγκληματικές τους ενέργειες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τρομοκράτησαν και τραυμάτισαν αθώους πολίτες. Ο Δήμος της Αθήνας παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία από την έναρξη της, μέσω της συμμετοχής του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων στο Παρατηρητήριο της δίκης, ενώ ο πρώην Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας. Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Να καταδικάσουμε το φασισμό και το ναζισμό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter