Διαβάστε τη συμφωνία του Ζάεφ με τους αλβανόφωνους της πΓΔΜ

Διαβάστε τη συμφωνία του Ζάεφ με τους αλβανόφωνους της πΓΔΜ

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης της πΓΔΜ ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την υιοθέτηση, από τη Βουλή, των συνταγματικών τροπολογιών, με την οποία εξασφαλίζεται πλειοψηφία τουλάχιστον δύο τρίτων, έγινε γνωστή στη συνέχεια και το περιεχόμενο της συμφωνίας. 

Πρόκειται για την κοινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της πΓΔΜ και του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κινήματος BESA σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας για την στήριξη των προτεινόμενων συνταγματικών τροπολογιών από το BESA

Στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της πΓΔΜ αναρτήθηκε πριν λίγο η παρακάτω ανακοίνωση:

«Κοινή ανακοίνωση της Κυβέρνησης της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”(σ.σ. πΓΔΜ) και του κόμματος BESA

Θέλουμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη ότι επιτεύχθηκε συμφωνία, με την οποία ξεπερνιούνται οι διαφορές που είχαμε ενημερώσει ότι υπάρχουν.

Επιβεβαιώνουμε για μία ακόμα φορά ότι η υπηκοότητα είναι «μακεδονική / πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας». Επ’ αυτού έγινε αποδεκτή τροπολογία στον Συνταγματικό Νόμο, με την οποία επιβεβαιώνεται η υπηκοότητα «μακεδονική / πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και διευκρινίζεται με ποιόν τρόπο θα αναφέρεται για τους πολίτες που είναι Αλβανοί στην αλβανική γλώσσα και η οποία θα επιβεβαιωθεί σε όλους τους νόμους όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Ταυτόχρονα, έγινε αποδεκτή τροπολογία επί της συνταγματικής τροπολογίας XXXVI, με την οποία επιβεβαιώνεται ότι η Πολιτεία μεριμνά εξίσου για την διασπορά όλων των πολιτών της.

Επιπλέον, στον νόμο για τα δελτία ταυτότητας θα συμπεριληφθεί και η εθνοτική ομάδα στην οποία ανήκουν οι πολίτες.

Όλα τα υπόλοιπα θέματα που προτάθηκαν ως τροπολογίες θα αποσυρθούν γιατί δεν είναι νομοτεχνικά δυνατό να υλοποιηθούν τώρα. Παραμένουμε προσηλωμένοι να εργαστούμε στο μέλλον για την επίλυσή τους με στόχο να απαλείψουμε και αυτό το είδος προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, προκειμένου να επιτευχθούν οι κοινές ευρωπαϊκές αξίες.. »

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter