Διαβάστε τι γράφουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Διαβάστε τι γράφουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Ενημερωθείτε για την τρέχουσα πολιτική και οικονομική επικαιρότητα με μια ματιά

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “ΤΑΡΑΧΗ στη ΝΔ με τους τζάμπα μάγκες”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “απασφάλισε χθες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τις “τζάμπα μαγκιές”, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε τις αιχμηρές δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για τη στάση της ΝΔ τον Ιούλιο του 2015! Τα εσωκομματικά μαχαιρώματα στη ΝΔ, που ως τώρα ήταν υπόγεια και αφανή, βγαίνουν στην επιφάνεια, την ώρα που η χώρα βαδίζει (και πάλι) σε τεντωμένο σκοινί, προκαλώντας ταραχή στην Κεντροδεξιά”.

ΕΘΝΟΣ: “Σχέδιο απασχόλησης για 300.000 ανέργους”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ειδικά προγράμματα απασχόλησης για 300.000 ανέργους -με στόχευση και στις πιο ευάλωτες ομάδες, όπως εκείνοι που δεν έχουν εργαστεί τα τελευταία 5 χρόνια, οι άνω των 50 και οι νέοι επιστήμονες- καταρτίζει το υπουργείο Εργασίας για την περίοδο 2018 έως 2020 σε συνεργασία και με την Παγκόσμια Τράπεζα”.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:”Έκρηξη φτώχειας έφεραν τα μνημόνια”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ”στην πολιτική λιτότητας που επέβαλαν οι δανειστές, στην ύφεση και στο άλμα της ανεργίας αποδίδει τη φτωχοποίηση της Ελλάδας ο οικονομικός αναλυτής του γερμανικού ινστιτούτου Κρίστοφ Σρέντερ”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Λεφτά υπάρχουν για μονιμοποιήσεις το Δημόσιο”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “υπόσχονται μετατροπή συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου για εργαζόμενους σε δήμους και κοινωνικές υπηρεσίες. Εμπόριο ελπίδας για χιλιάδες υπαλλήλους που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις λίγων μηνών. Η τρόικα απαιτεί τα πρόσθετα μέτρα από το 2018, ενώ η κυβέρνηση ψάχνει για δάνειο 3 δισ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα”.

ΕΣΤΙΑ: “Μανιάτικο για την Αριστερά”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “με συνθήματα που έχουν τις ρίζες τους στην Ελληνική Επανάσταση,οι Μανιάτες διαδήλωσαν για πρώτη φορά στην Πλατεία Συντάγματος, ανοίγοντας τον “χορό” των χθεσινών κινητοποιήσεων κατά των αποτυχημένων πολιτικών της Κυβερνήσεως. Απογοητευμένες και εξοργισμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ οι “ξεχασμένες ” καθαρίστριες των νοσοκομείων”.

Η ΑΥΓΗ: “Προγράμματα 3 δισ. για 300.000 θέσεις εργασίας”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τριετές σχέδιο τόνωσης της απασχόλησης, για να αποτραπεί το φαινόμενο της “άνεργης ανάπτυξης” αλλά και να προστατευθούν ορισμένες ευάλωτες στην ανεργία, κοινωνικές ομάδες , όπως οι νέοι των 22-29 ετών και οι άνω των 55 ετών που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αποκλεισμού από την αγορά εργασίας, παρουσίασε στους εκπροσώπους των θεσμών η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Μια ωραία ατμόσφαιρα”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “όταν λες δεν ψηφίζω , εκ του ασφαλούς, είσαι τζάμπα μάγκας” είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης , αποκαλύπτοντας ουσιαστικά ότι στη ΝΔ υπάρχουν τουλάχιστον δύο γραμμές. Η Πειραιώς προσπάθησε να ερμηνεύσει τα λεγόμενά του ως απάντηση στις δηλώσεις Βορίδη, που είχε πει ότι κακώς η ΝΔ ψήφισε τα μέτρα το 2015″.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Πρόστιμα επί δικαίους και αδίκους για επίτευξη των στόχων”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “η πίεση προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για ελέγχους και έσοδα, η υποστελέχωση των ΔΟΥ και το χαοτικό φορολογικό σύστημα δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στις σχέσεις των εφοριακών με τους φορολογουμένους”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Παζάρια στην πλάτη του λαού για την εξειδίκευση των μέτρων “.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “τα ζητήματα της Ενέργειας, οι λεγόμενες “ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης” όπως βαφτίζουν τα προγράμματα για την ανακύκλωση της ανεργίας, με την παροχή πρόσθετου κρατικού χρήματος, επιδοτήσεων και προνομίων στις επιχειρήσεις, καθώς και το νέο πλαίσιο για τον “εξωδικαστικό συμβιβασμό” βρέθηκαν στο επίκεντρο των χτεσινών διαβουλεύσεων της συγκυβέρνησης με το κουαρτέτο”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Πτώση τάσης στη διαπραγμάτευση”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σοβαρά προβλήματα στη διαπραγμάτευση προκαλεί η ΔΕΗ, το ιερό δισκοπότηρο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δανειστές πιέζουν ακόμη και για πώληση μονάδων της προκαλώντας έντονους τριγμούς στο κόμμα και στην κυβέρνηση, η οποία εμφανίζεται με δυο γραμμές στις διαβουλεύσεις με την τρόικα. Ένταση όμως καταγράφεται και λόγων των διαφωνιών για τα λεγόμενα αντίμετρα”.

Kontranews: “Διαγράφει ο Κυριάκος τον Μεϊμαράκη . Ξέσπασε εμφύλιος στη ΝΔ”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τη διαγραφή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σαν επίδειξη πυγμής απέναντι στους Καραμανλικούς εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη πολλοί από τους στενούς του συνεργάτες και οι υποστηρικτές της λεγόμενης σκληρής γραμμής”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Εγκλωβισμένη γενιά”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “τα νοικοκυριά σε μεγάλο βαθμό έχουν δικό τους σπίτι και αυτοκίνητο, οι τραπεζικές τους καταθέσεις όμως είναι πολύ χαμηλές και δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τα δάνειά τους , αναφέρει ο ΣΕΒ στην εβδομαδιαία επισκόπηση της οικονομίας με τίτλο “Νοικοκυριά σε απόγνωση” που κυκλοφόρησε χθες”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Η Ελλάδα να αποδείξει ότι τηρεί τις συμφωνίες”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η Ελλάδα θα πρέπει να διαλύσει την εντύπωση ότι δεν τηρεί τις συμφωνίες της διαμηνύει με συνέντευξη τη “Ν” , εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter