Διάβημα διαμαρτυρίας του ΥΠΕΞ στην Αλβανία

Διάβημα διαμαρτυρίας του ΥΠΕΞ στην Αλβανία

Στην επίδοση διαβήματος διαμαρτυρίας προς την Αλβανική πλευρά σχετικά με το περιστατικό στους Βουλιαράτες και τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, προχώρησε το Ελληνικό ΥΠΕΞ και γι αυτόν τον σκοπό κλήθηκε στο υπουργείο η Αλβανίδα πρέσβης στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ το διάβημα είναι στο πνεύμα της χθεσινής ανακοίνωσης και με αυστηρό τόνο ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης η οποία οδήγησε στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

Οι ίδιες πηγές επισημάνουν ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε σε συνεργασία με την Αλβανική αστυνομία να διευκρινιστεί το συμβάν.

Το πρωί πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Open, σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να εξακριβώσουμε απολύτως ποιες είναι οι συνθήκες, μέσα στις οποίες έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό, για να μπορέσουμε να βγάλουμε και όλα τα απαραίτητα συμπεράσματα».

«Σε αυτή τη φάση, νομίζω ότι πρέπει να μείνουμε στο γεγονός της ήδη ασκηθείσας κριτικής και του αυστηρού μηνύματος, που έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter