Διαδηλώσεις για Γρηγορόπουλο: Το ΝΑΡ καταγγέλλει «όργιο βίας και τρομοκρατίας» από τις διμοιρίες των ΜΑΤ

Διαδηλώσεις για Γρηγορόπουλο: Το ΝΑΡ καταγγέλλει «όργιο βίας και τρομοκρατίας» από τις διμοιρίες των ΜΑΤ

«Με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων και εργαζομένων, στην μεγαλύτερη και πιο μαχητική διαδήλωση των τελευταίων χρόνων στις 6 Δεκέμβρη, δόθηκε απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης και του αστικού πολιτικού συστήματος στις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στις άλλες πόλεις, ενώ μαζική ήταν και η διαδήλωση μαθητών και φοιτητών την Παρασκευή το πρωί». Αυτό αναφέρει ως αποτίμηση για τις χθεσινές διαδηλώσεις για την 11η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το Νέο Αριστερό Ρεύμα, συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Προσθέτει δε πως «η μαζική συμμετοχή έδειξε πως υπάρχει ένα κόκκινο νήμα που συνδέει την εξέγερση του Δεκέμβρη του ΄08 μετά τη δολοφονία από την ΕΛΑΣ του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, με τους μετέπειτα σκληρούς αγώνες και το σημερινό αγώνα για την ανατροπή της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής».

Όργιο βίας και τρομοκρατίας

Το ΝΑΡ κάνει λόγο για «όργιο βίας και τρομοκρατίας από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, ξυλοκόπησαν και εξευτέλισαν νέους και νέες, προχωρώντας ακόμα και σε χυδαίες ενέργειες, όπως το ξεγύμνωμα πολιτών, που έχει γίνει πρακτική των ένστολων τραμπούκων».

Επίσης καταγγέλλει «την αναίτια προσαγωγή στελεχών της ΟΚΔΕ πριν την έναρξη της διαδήλωσης από τις αστυνομικές δυνάμεις και την κατάσχεση των σημαιών της οργάνωσής τους που μετέφεραν για να διαδηλώσουν».

Εκτιμά δε πως «η κυβέρνηση κλιμακώνει την αστυνομική βία, ελπίζοντας να καταστείλει προληπτικά την πάλη του κινήματος κατά της αντιλαϊκής και αντεργατικής της πολιτικής. Ενθαρρύνει τους αστυνομικούς να καταπατούν το νόμο και τα δικαιώματα των πολιτών, οδηγώντας τους σε ανεξέλεγκτες συμπεριφορές. Με την άθλια προπαγάνδα ψεύδους και τρόμου των καθεστωτικών ΜΜΕ μεθοδεύει την αποδοχή της καταστολής και του περιορισμού των ελευθεριών στο όνομα της πάταξης της «ανομίας».

.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter