Διαδηλώσεις σε 30 πόλεις της Γερμανίας υπέρ των ανοιχτών συνόρων

Διαδηλώσεις σε 30 πόλεις της Γερμανίας υπέρ των ανοιχτών συνόρων

Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα αποτέλεσαν την αφορμή για τη διεξαγωγή μαζικών διαδηλώσεων σε 30 πόλεις της Γερμανίας. «Ανοίξτε τα σύνορα, σώστε ζωές, πολεμήστε τον φασισμό», ήταν το κύριο μήνυμα των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανάρτηση των Reakt- Aktion against Repression στο Facebook: «Σήμερα το απόγευμα (σ.σ Τρίτη) περισσότερες από 8 χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στο Βερολίνο ( καθώς και σε σχεδόν 30 πόλεις της Γερμανίας) φωνάζοντας: “Ανοίξτε τα σύνορα, σώστε ζωές, πολεμήστε το φασισμό!”. Η διαδήλωση του Βερολίνο πέρασε από τα γραφεία της Κομισιόν και κατέληξε συμβολικά στο ελληνικό προξενείο.

Άνθρωποι από ένα ευρύ πολιτικό και κοινωνικό φάσμα καταδίκασαν οργισμένοι την απάνθρωπη πολιτική που εφαρμόζει η Ελλάδα στα σύνορα απέναντι στους πρόσφυγες, μια πολιτική που έχει την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γερμανίας.

Φωνάξαμε πως ντρεπόμαστε για όλες αυτές τις σκληρές εικόνες που προέρχονται από την Ελλάδα, για την απάνθρωπη, αλλά και επικίνδυνη αντιμετώπιση των προσφύγων ως εχθρικό στράτευμα που επιχειρεί να εισβάλλει στην Ευρώπη.

Οι ρατσιστικές ξενοφοβικές πολιτικές είναι που δίνουν το χώρο σε ομάδες ακροδεξιών και φασιστών να αλωνίζουν, με την ανοχή (αν όχι στήριξη) της αστυνομίας, επιτιθέμενοι στους πρόσφυγες και στον κόσμο που στέκεται με ανθρωπιά απέναντι τους.

Να ανοίξει η Ελλάδα και η Ευρώπη τα σύνορα της και να καλωσορίσει τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Να βάλουμε το μίσος πίσω στις τρύπες του».

https://www.facebook.com/reakt.aktion/photos/a.119424799565139/137887311052221/?type=3&theater

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter