Διαδήλωση στο Λονδίνο κατά του Brexit

Διαδήλωση στο Λονδίνο κατά του Brexit

«Βοήθεια! Είμαστε παγιδευμένοι σε ένα μικρό νησί που βρίσκεται υπό τον έλεγχο παρανοϊκών!» έγραφε το κεντρικό πανό…

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου καλώντας τη συντηρητική κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να «απαρνηθεί το Brexit».

Αφού διέσχισαν τους δρόμους στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, οι διαδηλωτές σταμάτησαν μπροστά από το Κοινοβούλιο, όπου ομιλητές επρόκειτο να παρέμβουν για να εξυμνήσουν την ΕΕ και τους σκοπούς της. Μεταξύ αυτών ο Ιρλανδός τραγουδιστής Μπομπ Γκέλντοφ, που είχε απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να ψηφίσουν κατά του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου του 2016.

«Βοήθεια! Είμαστε παγιδευμένοι σε ένα μικρό νησί που βρίσκεται υπό τον έλεγχο παρανοϊκών!» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πανό. Περιμετρικά του κυμάτιζαν χιλιάδες σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος για να εγκαταλείψουμε την ΕΕ. Μονάχα κακοί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διαδηλώτρια, η 55χρονη Μπέβερλι Τάουνσεντ.

Αυτή η «πορεία για την Ευρώπη» πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν από την πρώτη ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί στο κοινοβούλιο επί του νομοσχεδίου που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και στοχεύει στο να καθορίσει ποιοι ευρωπαϊκοί νόμοι θα διατηρηθούν στο εθνικό δίκαιο μετά την έξοδο από την ΕΕ.

Για τον Τζον Ουέιλ, έναν άλλο διαδηλωτή και καθηγητή πανεπιστημίου, το «διαζύγιο» με την ΕΕ δεν θα έχει παρά «αρνητικές» επιπτώσεις.

«Γιατί να πετάξουμε από το παράθυρο κάτι που μας προσέφερε τόσα;» υποστήριξε ο ίδιος αναφερόμενος στην ΕΕ, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση ότι το Brexit είναι έργο «μιας χούφτας φανατικών».

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές επισήμαναν από την πλευρά τους ότι σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν την χώρα, όπως η Λουίζα Πάχες, μια Ισπανίδα 39 ετών, που διαμένει στο Λονδίνο τα τελευταία 13 χρόνια.

«Δεν είμαι πλέον ευπρόσδεκτη εδώ» τόνισε η Ισπανίδα, που είχε στο πλευρό της τον Γάλλο σύντροφό της και τα δύο παιδιά τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter