Διαδήλωση σωματείων για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις και μείωση χρόνου εργασίας (Photos)

Διαδήλωση σωματείων για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις και μείωση χρόνου εργασίας (Photos)

Μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 30 Νοέμβρη από πολλά καδικά και επιχειρησιακά εργατικά σωματεία με έμφαση στην υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 

Στην διαδήλωση καλούσαν με αποφάσεις τα σωματεία: Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ), Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ), Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΣΒΕΜΚΟ), Σωματείο Εργαζόμενων στα Public, Σωματείο Εργαζομένων στη ΜΚΟ Άρσις, Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος, Σωματείο Εργαζόμενων στην εταιρεία Πλαίσιο Νομού Αττικής, Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού (ΣΣΜ), Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ), Σύλλογος ΠΕ Αριστοτέλης, Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού, Σύλλογος ΠΕ Κ. Σωτηρίου, Σύλλογος ΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού, Σωματείο Εργαζομένων Φαρμακευτικών Προϊόντων, Ιατροτεχνολογικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο, Ακόμα καλούσαν το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων και το Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29. Στην συγκέντρωση καλούσαν επίσης εργατικά σχήματα και συλλογικότητες.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 12.00 στην Πλ. Κοραή, με τη μικροφωνική όπου διαβάζονταν οι ανακοινώσεις και αποφάσεις των σωματείων.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Αθήνας, έκαναν στάση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Στο σύνταγμα έκαναν στάση έξω από τα Public, και συνέχισαν περνώντας έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ, στην συνέχεια στην Βουλή για να καταλήξουν στα Προπύλαια.

Η εργατική διαδήλωση έγινε με κεντρικά αιτήματα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τις αυξήσεις στους μισθούς, τη μείωση του χρόνου εργασίας, ενάντια στην ελαστική και μαύρη εργασία, ενάντια στην καταστολή και ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων.

Η διαδήλωση έγινε ως ένας σταθμός στα πλαίσια της νέας διακλαδικής πανελλαδικής απεργίας οργανωμένης από δεκάδες εργατικά σωματεία που θα γίνει στις 19/3/2020. Τα σωματεία απευθύνουν κάλεσμα σε αγωνιστικό ταξικό κάλεσμα σε πρωτοβάθμια σωματεία για συμμετοχή και συνδιοργάνωση διακλαδικής απεργίας.

Πηγή pandiera.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter