Διαδηλωτής διακόπτει τη συνέντευξη Μέρκελ- Ερντογάν και τον «παίρνουν σηκωτό» (Video)

Διαδηλωτής διακόπτει τη συνέντευξη Μέρκελ- Ερντογάν και τον «παίρνουν σηκωτό» (Video)

«Επεισόδιο» σήμερα κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου του Τούρκου Προέδρου που επισκέπτεται το Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Απ’ ότι φαίνεται ο διαδηλωτής εμφανίστηκε ως δημοσιογράφος/ρεπόρτερ και κρατούσε κάμερα, ενώ έφερε και διαπίστευση.

Όπως μεταδίδεται πρόκειται Γερμανό, τουρκικής καταγωγής, που φορούσε ένα μπλουζάκι με μήνυμα υπέρ της Ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία: Το T-shirt έγραφε:

«Λεφτεριά στους Δημοσιογράφους»

Οι άνδρες της ασφαλείας αμέσως τον πήραν «σηκωτό», ενώ οι κάμερες στράφηκαν αυτόματα πάνω του.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου Μέρκελ και Ερντογάν φαίνεται αρχικά να παγώνουν και στη συνέχεια προσπαθούν να χαμογελάσουν χωρίς βέβαια να χάσουν την ψυχραιμία τους.

Μετά το τουρκικό πραξικόπημα πολλοί Τούρκοι αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι έχουν φυλακιστεί

Σημειώνεται πως κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να χαρακτηρισθεί ως τρομοκρατική οργάνωση η οργάνωση του μουσουλμένου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και κατηγορείται από την Τουρκία για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως η Τουρκία έχει το δικαίωμα να ζητεί την έκδοση από τη Γερμανία του Τζαν Ντουντάρ, πρώην διευθυντή της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, τον οποίο χαρακτήρισε πράκτορα που έχει καταδικαστεί για κατασκοπεία.

Διαβάστε περισσότερα: Η Μέρκελ λέει ένα γλυκό «όχι» στον Ερντογάν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter