Διαδικτυακή συζήτηση για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ

Διαδικτυακή συζήτηση για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ

Η νέα χρονιά ξεκινάει με μια σημαντικότατη δίκη, αυτή του Τζούλιαν Ασάνζ, του βραβευμένου Αυστραλού δημοσιογράφου, που βρίσκεται παράνομα φυλακισμένος στο Λονδίνο.

Το βρετανικό δικαστήριο θα ανακοινώσει στις 4 Γενάρη 2021 αν ενδίδει στην απαίτηση των ΗΠΑ να εκδοθεί ο δημοσιογράφος και εκδότης των Wikileaks στο αμερικανικό κράτος-κολοσσό, όπου κατηγορείται για κατασκοπεία, χωρίς ωστόσο καμία νομική βάση, απλά γιατί ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος αποκάλυψε εγκλήματα πολέμου και διαφθορά αμερικανικών και άλλων κυβερνήσεων. Ένα τεράστιο διεθνές κίνημα έχει αναπτυχθεί στο μεταξύ και ζητά την απελευθέρωση και τη μη έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ, απαιτώντας ταυτόχρονα ελευθερία του λόγου και του τύπου.

 Ειδικά στη σημερινή περίοδο, όπου οι ελευθερίες και τα δικαιώματα έχουν δεχτεί βαρύτατο χτύπημα με πρόσχημα την πανδημία, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Greece for Assange, η Compagnie Erinna – Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα – με έδρα το Παρίσι και η Πολιτιστική Ομάδα Art Attack, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προτείνουν μια τρίτη διαδικτυακή συνάντηση-συζήτηση με το κοινό το Σάββατο 2 Γενάρη 2021, από 6 έως 8μμ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στο σύνδεσμο: https://meet.jit.si/securefreespeechsecureourfreedom

Προλογίζουν και συντονίζουν :

Αναστασία Πολίτη, οικονομολόγος, θεατρολόγος, σκηνοθέτης, ηθοποιός, Compagnie Erinna, Παρίσι,

Eλένη Καρασαββίδου, ΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συγγραφέας, Αrt Attack, Θεσσαλονίκη.

(Θα παρουσιαστεί επιστολή που στέλνουν χιλιάδες πολίτες στις Βρετανικές Δικαστικές αρχές).

Παρεμβαίνουν :

Mόνικα Καρμπόφσκα – Monika Karbowska, Γαλλοπολωνέζα ιστορικός που ζει στο Παρίσι, Κίτρινο Γιλέκο, φεμινίστρια και κομμουνίστρια, μέλος του ΔΣ του γαλλικού συλλόγου Wikijustice Julian Assange, με παρουσία σε 16 ακροάσεις στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου διεξάγεται η δίκη του Ασάνζ στο Λονδίνο.

  • Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΣΑΝΖ ΚΑΙ Η
    ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Φωτεινή Σιάνου, ακτιβίστρια, συνδικαλίστρια, ιδρυτικό μέλος των Επιτροπών Γυναικών της ΟΤΟΕ και ΓΕΣΕΕ και αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της ΓΣΕΕ, πρόεδρος για 10 χρόνια της Επιτροπής Γυναικών της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, συντρονίστρια του Κέντρου Εκπαίδευσης για την Ειρήνη.

  • ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΣΑΝΖ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ
    ΟΛΟΥΣ

Μαντώ Μπαμπούλα, δημοσιογράφος, συντάκτρια, νομικός, εκπαιδευτικός, με κινηματική και συνδικαλιστική δράση και με ερευνητικό έργο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  • ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
    ΑΣΣΑΝΖ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Για περισσότερες πληροφορίες : compagnie.erinna@gmail.com 6944993105

Σελίδα fb Greece for Assange

https://www.facebook.com/search/top?q=greece%20for%20assange

Ομάδα fb Λευτεριά στο Julian Assange https://www.facebook.com/groups/515096986022028/

Συνέντευξη στα γαλλικά της δημοσιογράφου, συγγραφέως και κινηματογραφίστριας, συνιδρύτριας του Wikijustice, Véronique PidancetBarrière.

https://www.youtube.com/watch?v=R5Tz-midncE&feature=emb_logo

Blog της ιστορικού Μόνικα ΚαρμπόφσκαΜοnika Karbowska, μέλους ΔΣ του Wikijustice

http://monika-karbowska-liberte-pour-julian-assange.ovh/index.php/author/admin1476/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter