Διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό, Wolt και e-food ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας

Διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό, Wolt και e-food ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας

Μπροστά από τη Βουλή με βασικά αιτήματα τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, τις συλλογικές συμβάσεις και την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων κινήθηκε η πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, στην από κοινού διαμαρτυρία που οργανώθηκε από τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και στην Wolt και στην e-food. Χαρακτηριστικό κατά την πορεία τους, αποτέλεσε η συγκινητική στιγμή της άφιξής τους στο υπουργείο Εργασίας, όπου και κράτησαν ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των νεκρών διανομέων φαγητού. Μάλιστα, ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό.

Υπενθυμίζεται η μεγάλης σημασία «νίκη» που πέτυχαν τον Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι της e-food, ωστόσο τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο παραμένουν για τους διανομείς και γενικά για όλους τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό, που έχει χαρακτηριστεί ως η βαριά βιομηχανία της οικονομίας, αλλά έχει συνθήκες βαριάς εκμετάλλευσης για αυτούς που τον κινούν.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι κατέληξαν έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ, όπου η διεύθυνση τους υποδέχτηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη διεύθυνση του ΟΑΕΔ προχώρησαν και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο σωματείο της Κρήτης, με σύνθημα «δεν μπορούμε να ζούμε άλλο μισή ζωή» και αίτημα αιχμής τη στήριξη των ανέργων συναδέλφων τους, που βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης.

Πηγή: Rosa.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter