Διαδρομές Πολιτισμού – Οι προτάσεις της εβδομάδας

Διαδρομές Πολιτισμού – Οι προτάσεις της εβδομάδας
Οι δικές μας επιλογές που δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις επιλογές που επιβάλλει η κεντρική κατεύθυνση της εποχής. Μουσικά γεγονότα, εικαστικές συναντήσεις, πολιτιστικά events από όλη την Ελλάδα (γιατί για την εφημερίδα Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα): όπου θεωρούμε ότι καλό είναι να βρεθείτε και να συμμετάσχετε για να μοιραστείτε στη συνέχεια την εμπειρία σας με φίλους και γνωστούς.

Ο Αμλετ της Ευαγγελάτου

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου ανεβάζει τον «Αμλετ», το εμβληματικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Η παράσταση ανεβαίνει στο Αμφι-Θέατρο οκτώ χρόνια μετά το κλείσιμό του και 28 χρόνια μετά την παράσταση του «Αμλετ» σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Η σκηνή θα επαναλειτουργήσει μόνο για μία σεζόν, ενώ θα διατηρηθεί η φυσική φθορά του χώρου. Στον ρόλο του Αμλετ ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Παίζουν: Νίκος Ψαρράς, Αννα Μάσχα, Δημήτρης Παπανικολάου, Αμαλία Νίνου, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Γιώργος Ζυγούρης.

INFΟ

Πρεμιέρα: 11/12 στις 20.00

«Το περίσσιο παιδί»

Το παραβολικό παραμύθι του Θανάση Τριαρίδη «Το περίσσιο παιδί» παρουσιάζεται στη σκηνή του Faust από τη νεοσύστατη ομάδα Ich Bebe θίγοντας το ζήτημα των ανεπιθύμητων νεογέννητων και εγκαταλελειμμένων παιδιών. Μετά τις παραστάσεις στις 12 και 19 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσουν συζητήσεις του συγγραφέα με διάφορους προσκεκλημένους με θέμα: «Η προδιαγεγραμμένη τραγωδία της Αφρικής και η εμπειρία της διακρατικής υιοθεσίας».

INFΟ

Κάθε Πέμπτη στις 21.00

O Μπρέγκοβιτς στην Αθήνα

Ο διάσημος συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς έρχεται στην Αθήνα καλεσμένος του Christmas Theater. Η μουσική γιορτή που θα παρουσιάσει περιλαμβάνει τις πιο διάσημες στιγμές του από το παραδοσιακό «Ederlezi» και τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Mesecina» και το «Kalasnjikov», μελωδίες που ντύθηκαν με ελληνικούς στίχους και έγιναν αγαπημένα τραγούδια, αλλά και τη νέα του δισκογραφική δουλειά.

INFΟ

Κλειστό ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου, 10 & 11/12 στις 20.30

Oι Hooverphonic επιστρέφουν

Έρχονται στη χώρα μας για δύο βραδιές, στις 13/12 στο Fix Factory of Sound της Θεσσαλονίκης και στις 14/12 στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα. Υπεύθυνοι για μερικές από τις πιο υπέροχες μελωδίες που έχουμε ακούσει τα τελευταία 25 χρόνια, οι Hooverphonic συνδυάζουν το alternative rock, electropop, trip hop, dream pop με μια ρομαντική κινηματογραφική αισθητική.

INF0

Στις 20.00

Onassis Sexuality Education Day

Η κοινωνία συμπερίληψης ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, θρησκεύματος, σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, γεωγραφικής προέλευσης και κοινωνικοοικονομικού υποβάθρου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για το Ιδρυμα Ωνάση. Στις 15 Δεκεμβρίου (11.45 – 20.00) η Στέγη ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση για τη σεξουαλική αγωγή, που αναδεικνύει τη σημασία ένταξής της ως αυτοτελούς μαθήματος στο σχολικό πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Ο στόχος είναι τα παιδιά, οι νέες και οι νέοι να απολαμβάνουν τη σεξουαλικότητά τους με υγεία και ασφάλεια.

INFΟ

https://www.onassis.org/el/whats-on/onassis-sexuality-education-day

Χαΐνηδες στη Θεσσαλονίκη

Μια μουσική παράσταση όπου «πεινασμένα άγρια θηρία, παράτολμοι ακροβάτες, σεληνιασμένοι προφήτες, ριψοκίνδυνοι ταξιδευτές, αλλόκοτοι μάγοι, αλογάρηδες Τσιγγάνοι, θαλασσοδαρμένοι κουρσάροι και παιχνιδιάρηδες ληστές τεντώνουν στα άκρα το λευκό πανί του χωροχρόνου. Πάνω σ’ αυτό χορεύει η σκιά της αρχέγονης φλόγας της ύπαρξης». ΥΓ.: «Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε ενήλικες που δεν συνοδεύονται από τα παιδιά που κρύβουν μέσα τους».

INFΟ

BLOCK 33, 13/12, 21.30

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter