Διαδρομές πολιτισμού – Οι προτάσεις της εβδομάδας

Διαδρομές πολιτισμού – Οι προτάσεις της εβδομάδας
Οι δικές μας επιλογές που δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις επιλογές που επιβάλλει η κεντρική κατεύθυνση της εποχής. Μουσικά γεγονότα, εικαστικές συναντήσεις, πολιτιστικά events από όλη την Ελλάδα (γιατί για την εφημερίδα Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα): όπου θεωρούμε ότι καλό είναι να βρεθείτε και να συμμετάσχετε για να μοιραστείτε στη συνέχεια την εμπειρία σας με φίλους και γνωστούς.

Τόπο στους μικρομηκάδες!

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος δίνει και φέτος «Τόπο στους μικρομηκάδες», ένα αφιέρωμα στην dream team της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας των τελευταίων ετών. Το πρόγραμμα παρουσιάζει επτά συναρπαστικές ξενόγλωσσες ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων ετών που υπογράφουν Eλληνες (ή ελληνικής καταγωγής) σκηνοθέτες, ενώ περιλαμβάνει και δύο πρόσφατες ταινίες που φέτος συζητήθηκαν πολύ: το «Olla» της Αριάν Λαμπέντ από τη Γαλλία και το «Index» του Νικόλα Κολοβού από τη Σουηδία. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές που θα παρευρεθούν.

INFΟ

Ιερά Οδός 48, 25/1 στις 17.00

«Το παιδί και ο κόσμος του»

Σύγχρονοι καλλιτέχνες –εικαστικοί και εικονογράφοι– ενώνουν τη φωνή τους για τον σεβασμό και την προάσπιση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού στην έκθεση με τίτλο «Το παιδί και ο κόσμος του» που θα φιλοξενηθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και διοργανώνει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Ολα τα έργα είναι μια ευγενική δωρεά των καλλιτεχνών προς το Δίκτυο με σκοπό να ενισχύσουν το έργο και τις δράσεις του.

INFΟ

Εως 26/1, 9.00-22.00

«Κραυγές & ψίθυροι»

Η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Κώστας Βόμβολος και ο Μιχάλης Σιγανίδης θα βρεθούν στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ για να παρουσιάσουν τη μουσική εκδήλωση «Κραυγές & ψίθυροι». Με αφετηρία κομμάτια από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου δημιουργούν ένα ηχητικό τοπίο που άλλοτε στηρίζεται στην απλότητα και την αμεσότητα του τραγουδιού κι άλλοτε ανοίγεται στη γοητευτική αβεβαιότητα του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.

INFO

22/1 στις 20.00

20 χρόνια Μουσείο Φρυσίρα

Γιορτάζοντας είκοσι χρόνια λειτουργίας, το Μουσείο Φρυσίρα διοργανώνει μια σειρά επετειακών εκθέσεων για το 2020 ξεκινώντας αναδρομικά από τη δεκαετία του 1980 με την έκθεση «Νοσταλγία». Σε αυτή την έκθεση οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν 56 από τους πρώτους Ελληνες καλλιτέχνες της συλλογής, με έργα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά πριν από τη δημιουργία του μουσείου. Πρόκειται για νεανικά έργα καταξιωμένων πλέον εικαστικών, τα οποία δημιουργήθηκαν όλα τη δεκαετία του 1980.

INFO

Από 22/1

Η Ευρώπη συναντά το Αφγανιστάν

Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης – Μουσείο «Διέξοδος» ανοίγει το παράθυρο στον κόσμο του Αφγανιστάν φιλοξενώντας δύο παράλληλες πανευρωπαϊκές εκθέσεις textile art: «Tulip is a tulip, is a tulip» και «Keep an eye on the planet». Κοινός παρονομαστής, η συνεργασία Ευρωπαίων δημιουργών με Αφγανές γυναίκες απομακρυσμένων αγροτικών περιοχών. Αναβιώνοντας

παλαιές τεχνικές κεντήματος, περίπου 200 Αφγανές γυναίκες παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Αποκτούν τακτικό εισόδημα, μαθαίνουν γράμματα, μορφώνουν τα παιδιά τους.

INFΟ

Αθανασίου Ραζή-Κότσικα 23, Μεσολόγγι. Εως 2/2

ΕΠΙΣΗΣ

– Ο «Αμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Barbican Centre στο Λονδίνο. Θέατρο Απόλλων, 29/1 στις 19.00. Με ελληνικούς υπότιτλους

– Ποιητικό αφήγημα από τους Ολια Λαζαρίδου και Νίκο Ξυδάκη που ζωντανεύει το έργο του Διονύσιου Σολωμού (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, 20/1 στις 20.30)

– Το κουαρτέτο του Γιαν Βαν (Φώτης Σιώτας, Βαγγέλης Στεφανόπουλος, Παρασκευάς Κίτσος, Jan Van de Engel) στον Σταυρό του Νότου. 23/1 στις 10.30

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter