Διαδρομές πολιτισμού – Οι προτάσεις της εβδομάδας

Διαδρομές πολιτισμού – Οι προτάσεις της εβδομάδας

Μουσικά γεγονότα, εικαστικές συναντήσεις, πολιτιστικά events από όλη την Ελλάδα (γιατί για την εφημερίδα Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα): όπου θεωρούμε ότι καλό είναι να βρεθείτε και να συμμετάσχετε για να μοιραστείτε στη συνέχεια την εμπειρία σας με φίλους και γνωστούς.

Ηπειρώτικη συνομιλία

Επειτα από μια ιδιατέρως επιτυχημένη περιοδεία στην Αμερική ο ζωντανός θρύλος Πετρολούκας Χαλκιάς και ο βιρτουόζος λαουτίστας Βασίλης Κώστας επιστρέφουν στην Ελλάδα για να ταξιδέψουν την «Ψυχή της Ηπείρου», το καινούργιο τους album «The soul of Epirus», που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο, στον τόπο γέννησής του. Με φυσική αφετηρία την Ηπειρο, το ταξίδι ξεκινάει από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου (20.30), με συνοδοιπόρους τον Θανάση Βόλλα στο λαούτο και τον Ανδρέα Παπά στα κρουστά. Φιλική συμμετοχή ο Πέτρος Χαλκιάς στο κλαρίνο.

Στο album «The soul of Epirus» το επίκεντρο είναι ένας καινούργιος διάλογος μεταξύ του κλαρίνου και του λαούτου, μέσα από τον οποίο μεταφράζεται αυτή η μουσική βασισμένη στη συνομιλία των δύο μουσικών οργάνων.  Επόμενοι σταθμοί: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (8/2), Χώρος Τεχνών Βέροιας (10/2), Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ( 11/2), Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» (15/2).

INFΟ

Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»

«Κόκκιν’ αχείλι εφίλησα»

Οι Εκδόσεις Αγρα και το βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παντελή Μπουκάλα «Κόκκιν’ αχείλι εφίλησα, το ταξίδι του φιλιού και ο έρωτας σαν υπερβολή». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Αντώνης Κωτίδης (ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ), Θωμάς Κοροβίνης (συγγραφέας, τραγουδοποιός), Μάνος Αχαλινωτόπουλος (μουσικός, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης) και ο συγγραφέας του βιβλίου Παντελής Μπουκάλας.

INFO

3/2, 19.30, Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη)

Επιστροφή στην κανονικότητα

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στο Club του Μύλου για δύο μοναδικές παραστάσεις. Tην Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στη stand up comedy παράσταση «Επιστροφή στην κανονικότητα» θα υπάρχουν –όπως πάντα– κοινωνική και πολιτική σάτιρα, χιούμορ και αυτοσαρκασμός.

INFΟ

7/2, 22.30, Μύλος Club, Θεσσαλονίκη

Evil unicorns

Το δεύτερο έργο του ντουέτου kóka & panú, σε συνεργασία με τον Τάσο Καραχάλιο, αντλεί υλικά, εικόνες, κείμενα, κινήσεις και ήχους από τον κόσμο των πεπερασμένων ανθρώπινων αισθήσεων αλλά και της εικονικής, ψηφιακής, διαμεσολαβημένης πραγματικότητας όπως αναδύεται μέσα από τον κόσμο του διαδικτύου, της διαφήμισης, των fake news.

INFO

Από 3/2, 21.00, Θέατρο Ροές

Μουσικότροπο στη Λάρισα

Το Φεστιβάλ Μουσικότροπο έρχεται φέτος να εγκαινιάσει την επέτειο των 90 χρόνων συνεχούς λειτουργίας τού Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Το φεστιβάλ αποτελείται από συναυλίες, εργαστήρια, προγράμματα για παιδιά καθώς και έκθεση ζωγραφικής. Στόχος του είναι να καλύψει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων που αγαπούν τη μουσική.

INFΟ

Εως 16/2, Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, mousikotropo.gr

«Αθηναίων δράματα» στο Εθνικό

Τα «Μαθήματα πολέμου III: Αθηναίων δράματα» αποτελούν το τρίτο έργο της δραματικής τριλογίας «Μαθήματα πολέμου» με περιεχόμενο την αρχαία ελληνική ιστορία και θέμα τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Ενώ στα δύο πρώτα έργα η δραματοποίηση περιλαμβάνει αυτοτελή επεισόδια από το ιστορικό έργο του Θουκυδίδη, τα «Μαθήματα πολέμου III Αθηναίων δράματα» δραματοποιούν επεισόδια από τα «Ελληνικά» του Ξενοφώντα. Η πραγμάτευση εστιάζεται στα κυριότερα γεγονότα που συνθέτουν το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου, τα οποία παράλληλα σηματοδοτούν το τέλος της αθηναϊκής ηγεμονίας και της αθηναϊκής δημοκρατίας.

INFΟ

Εως 12/4, Εθνικό Θέατρο, Πανεπιστημίου 48

Τα κόκκινα τετράδια

Η αληθινή ιστορία της αντιστασιακής Βάσως Στροφύλλα παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο με τίτλο «Τα κόκκινα τετράδια», από την εγγονή της και βραβευμένη ηθοποιό Ελεάνα Γεωργούλη. Η παράσταση ζωντανεύει την οδύσσεια της νεαρής Βάσως Στροφύλλα από το 1940, τα χρόνια της στον αντιφασιστικό αγώνα, τη συνάντησή της με τον έρωτά της τον Γιάννη, τη δολοφονία της αδερφής της, τη διαδρομή της στην παρανομία και τη φυλακή μέχρι την απελευθέρωσή της το 1953.

INFΟ

Από 7/2, Θέατρο του Νέου Κόσμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter