Διαδρομές πολιτισμού – Οι προτάσεις της εβδομάδας

Διαδρομές πολιτισμού – Οι προτάσεις της εβδομάδας

Οι δικές μας επιλογές που δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις επιλογές που επιβάλλει η κεντρική κατεύθυνση της εποχής. Μουσικά γεγονότα, εικαστικές συναντήσεις, πολιτιστικά events από όλη την Ελλάδα (γιατί για την εφημερίδα Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα): όπου θεωρούμε ότι καλό είναι να βρεθείτε και να συμμετάσχετε για να μοιραστείτε στη συνέχεια την εμπειρία σας με φίλους και γνωστούς.

Αθήνα 1821-1896

Η σκηνοθέτιδα Μαρία Ηλιού και ο ιστορικός Αλέξανδρος Κιτροέφ παρουσιάζουν το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Η Αθήνα από την ανατολή στη δύση 1821-1896» και την ομώνυμη έκθεση, φέρνοντας μια νέα αφήγηση για το πώς η Αθήνα από οθωμανική μικρή πόλη στις αρχές του 1800 μεταμορφώθηκε σε μια νεοκλασική ευρωπαϊκή πόλη που φιλοξένησε με επιτυχία τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής στα τέλη του 19ου αιώνα.  Ιστορικοί από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική μιλούν για τις μεταμορφώσεις της Αθήνας του 19ου αιώνα, ενώ το ντοκιμαντέρ και η φωτογραφική έκθεση τεκμηριώνονται με σπάνιο οπτικό υλικό.

INFΟ

Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1), έως 26/4 

«Iμπέριος και Μαργαρώνα» 

Με ένα δημοφιλές ερωτικό ανάγνωσμα των αρχών της νεοελληνικής λογοτεχνίας, την έμμετρη μυθιστορία «Iμπέριος και Μαργαρώνα» (άγνωστου συγγραφέα), ξεκινούν οι εκδηλώσεις «Λόγος 8». Ομιλητές οι καθηγητές Roderick Beaton, David Holton και Κώστας Γιαβής. Αποσπάσματα διαβάζει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης ο οποίος επιμελείται τις εκδηλώσεις.

INFΟ

21/2 (18.30 έως 20.30), Πύργος Βιβλίων, ΚΠΙΣΝ 

«Οθέλλος» στο Θέατρο Τέχνης

O «Οθέλλος» της ομάδας Kursk σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν για μικρό αριθμό παραστάσεων. Παίζουν: Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέας Κοντόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Αγγελος Παπαδημητρίου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κορνήλιος Σελαμσής, Δήμητρα Στυλιανού, Μιχάλης Τιτόπουλος.

INFΟ

Από 24/2, Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Ηλεκτρονικός ήχος στο ΚΕΤ

Η Miki Yui και ο Mapstation επιστρέφουν στην Αθήνα για μια live εμφάνιση στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Σαν αρχαιολόγος του μη ακουστού, η Miki Yui δημιουργεί μοναδικά ηλεκτροακουστικά κομμάτια μέσω μινιμαλιστικών οργανικών ήχων. Ο Mapstation (Stefan Schneider), ιδρυτής της παγκόσμιας δισκογραφικής εταιρείας TAL, θα παρουσιάσει κομμάτια του νέου του άλμπουμ «Present Unmetrics».

INFΟ

19/2, ΚΕΤ (Κύπρου 91, Αθήνα)

Koza Mostra στη Θεσσαλονίκη

Εχοντας επιστρέψει από την πρώτη τους μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία, όπου έδωσαν 13 επιτυχημένα σόου σε ονομαστά φεστιβάλ και χώρους σε Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία και Κροατία, οι Koza Mostra αυτό το διάστημα πραγματοποιούν συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και προετοιμάζουν το τρίτο τους άλμπουμ, στο πλαίσιο του οποίου ετοιμάζουν μια συνεργασία με τους παγκόσμιας φήμης Gogol Bordello σε ένα τραγούδι που θα συζητηθεί αρκετά! Guests: Μπάμπης Μπατμανίδης & Banda

Entopica.

INFΟ

Πολυχώρος WE, 21/2 στις 21.00

Ιψεν στη Θεσσαλονίκη

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τη νέα μεγάλη παραγωγή «Οι στυλοβάτες της κοινωνίας», μια ελεύθερη διασκευή πάνω στο ομώνυμο έργο του Ερρίκου Ιψεν. Το έργο, που παίζεται πολύ σπάνια στην Ελλάδα, θα παρουσιαστεί σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σε διασκευή – σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Ο Ιψεν με επίκεντρο τον κεντρικό ήρωα –Κάρστεν Μπέρνικ– φτιάχνει μια μεγάλη σύνθεση προσώπων φωτίζοντας το ασφυκτικό, συντηρητικό περιβάλλον μιας επαρχιακής πόλης που στηρίζεται σε σαθρά θεμέλια.

INFΟ

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Τετ.-Κυρ.

ΕΠΙΣΗΣ

Η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Μιχάλης Σιγανίδης και ο Κώστας Βόμβολος στο Ζώγια στη Θεσσαλονίκη (21 & 22/2 στις 21.30)

Εκθεση προσφύγων Αρμενίων φωτογράφων στην Κοκκινιά (Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας, εγκαίνια 16/2 στις 19.00) 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter