Διαδρομές πολιτισμού – Οι προτάσεις της εβδομάδας

Διαδρομές πολιτισμού – Οι προτάσεις της εβδομάδας

Οι δικές μας επιλογές που δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις επιλογές που επιβάλλει η κεντρική κατεύθυνση της εποχής. 

Μουσικά γεγονότα, εικαστικές συναντήσεις, πολιτιστικά events από όλη την Ελλάδα (γιατί για την εφημερίδα Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα): όπου θεωρούμε ότι καλό είναι να βρεθείτε και να συμμετάσχετε για να μοιραστείτε στη συνέχεια την εμπειρία σας με φίλους και γνωστούς.

Καθαρή (χωρίς ιούς) Δευτέρα

• Για μια ακόμη χρονιά το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος γιορτάζει την Αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα. Την Κυριακή (11.00-16.30) πλημμυρίζει με ξεσηκωτικά κρουστά, απροσδόκητες μείξεις ήχων, ένα περιπετειώδες DJ set και μια συναυλία-εμπειρία από τους Burger Project. Την Καθαρά Δευτέρα (12.00-15.00) ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι καταλαμβάνει από άκρη σε άκρη το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ καλωσορίζοντας τη Σαρακοστή με μουσική, χορό και φυσικά το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού.

• Η μεγάλη κυρία του δημοτικού τραγουδιού Φιλιώ Πυργάκη στον Ασύρματο στον Αγιο Δημήτριο σε ένα παραδοσιακό γλέντι (12.00).

• Από τις 11 το πρωί στο Αλσος Βεΐκου τραγούδι, χορός, γλέντι και σαρακοστιανά φαγητά.

• Παραδοσιακά Κούλουμα στις 11.30 στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Μοσχάτο και το Πάρκο Ηρώων στον Ταύρο.

• Η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης διοργανώνει τα Κούλουμα στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού. Γλέντι με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, χοροί από Μακεδονία, Θράκη, Ηπειρο και νησιά και εργαστήρι κατασκευής χαρταετών (11.00).

• Κούλουμα στο άλσος των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά (11.00). Χορός, τραγούδια, παραδοσιακά κεράσματα, αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών και κατασκευή χαρταετών από τους προσκόπους Χανίων.

• Κούλουμα στη Μεσαχτή Ικαρίας από τις 13.00 με νηστίσιμα εδέσματα και καλό κρασί.

INFΟ

Προτού εξορμήσετε ενημερωθείτε για τυχόν ακύρωση των εκδηλώσεων

Βάλ’ τους Χ

Την αποτύπωση των περιστατικών ρατσιστικής βίας μέσα από τα σκίτσα δημιουργών επιχειρούν η πρωτοβουλία και η έκθεση «Βάλ’ τους Χ», η οποία μετά την παρουσίασή της στην Αθήνα φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη στο MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Ολες οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ομότιτλης καμπάνιας (valtousx.gr) αποτελούν συνδιοργάνωση της HumanRights360 και του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.

INFΟ

Εγκαίνια 7/3 στις 12.00. Εως 22/3

Μετα-όπερα

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει την εμβληματική μετα-όπερα «Europeras 1 & 2» του πάπα της αβανγκάρντ Τζον Κέιτζ για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ενα καλειδοσκοπικό οπερατικό κολάζ από 105 άριες, 5 ντουέτα, 1.942 μουσικά αποσπάσματα από 64 όπερες, 14 τραγουδιστές,

12 βοηθούς σκηνής, 26 μουσικούς, 127 κοστούμια, 72 εικόνες αρχείου, 121 σκηνικά αντικείμενα, 101 αποσπάσματα ηχογραφήσεων, 112 σκηνές. Διάρκεια: 135 λεπτά.

INFO

5-7/3 στις 20.30

Les Au Revoir

Οι Les Au Revoir ετοιμάζουν δύο ζωντανές παραστάσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για την επίσημη παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ «Στους πέντε ανέμους». Στις 5/3 θα βρίσκονται στο Lightbox Bar Theatre (Κατούνη 30, Θεσσαλονίκη) και στις 12/3 στο El Convento Del Arte (Βιργινίας Μπενάκη 7, Αθήνα).

INFΟ

Στις 21.30

Πρώτη απόπειρα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter