Διαδρομές πολιτισμού – Οι προτάσεις της εβδομάδας

Διαδρομές πολιτισμού – Οι προτάσεις της εβδομάδας

Οι δικές μας επιλογές που δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις επιλογές που επιβάλλει η κεντρική κατεύθυνση της εποχής. Μουσικά γεγονότα, εικαστικές συναντήσεις, πολιτιστικά events από όλη την Ελλάδα (γιατί για την εφημερίδα μας Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα): όπου θεωρούμε ότι καλό είναι να βρεθείτε και να συμμετάσχετε για να μοιραστείτε στη συνέχεια την εμπειρία σας με φίλους και γνωστούς

Newsfeed

Ο Μάριο Μπιόντι στο θέατρο Παλλάς (10/10 στις 21.00) και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (11/10 στις 21.00)

Ο Theodore στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, στον ιστορικό χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (11/10 στις 21.00)

Ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Γιάννης Μηλιώκας στο Κύτταρο (15 & 29/10 στις 21.30)

Κόβακς τραγουδά… Αθήνα my love

Η Ολλανδή τραγουδίστρια και συνθέτρια Κόβακς, δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας «My love» (το οποίο το 2015 στην Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στο iTunes charts με πάνω από 1,6 εκατ. views), επιστρέφει στην Αθήνα έχοντας στις αποσκευές όλες τις επιτυχίες της αλλά και νέο υλικό. Η απόκοσμη, ωμή σόουλ βγαλμένη από την καρδιά και με το βλέμμα στραμμένο στους θρύλους (από την Μπίλι Χόλιντεϊ μέχρι τη Νίνα Σιμόν και από τη Σίρλεϊ Μπάσεϊ μέχρι την Εϊμι Γουαϊνχάουζ) την έχει ήδη καταστήσει ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα ονόματα στον χώρο. «Είμαι ακραία, σκοτεινή και ρομαντική. Πεισματάρα και δυναμική. Αυτά θέλω να ξέρουν για μένα»: με αυτό τον τρόπο συστήνεται η Σάρον Κόβακς, την οποία περιμένουμε για μία εμφάνιση στο Fuzz Club.

INF0

13/10 στις 20.00

Για τον αιρετικό Πιερ Πάολο

Tο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών παρουσιάζει αφιέρωμα στον Πιερ Πάολο Παζολίνι με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα προβληθούν με αγγλικούς υπότιτλους οι ταινίες «Μήδεια» (Medea) στις 13/10, «Οιδίπους τύραννος» (Edipo re) στις 26/10, «Ακατόνε» (L’accattone) στις 9/11 και «Mamma Roma» στις 15/11 (όλες οι ταινίες ξεκινούν στις 19.00). Παράλληλα, στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο οργανώνεται έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον Πιερ Πάολο Παζολίνι.

INF0

H έκθεση διαρκεί έως τις 25/11

Φεστιβάλ σε εννέα πόλεις

Το International Micro μ Festival θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Ξάνθη, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Κοπεγχάγη και Παρίσι. Η κεντρική εκδήλωση του IMμF 2022, το ελληνικό διαγωνιστικό μέρος του, θα προβληθεί το Σάββατο 15/10 ταυτόχρονα σε εννέα πόλεις, προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει τις 15 ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων δημιουργών και να ψηφίσει. Το φεστιβάλ θα διοργανωθεί στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος (Αθήνα), το θέατρο Σοφούλη (Καλαμαριά), το Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, τον κινηματογράφο Σταρ (Βέροια), το Λαογραφικό Μουσείο ΦΕΞ (Ξάνθη), το Ηράκλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου και το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας. Αναλυτικά το πρόγραμμα στο http://micromfestival.gr.

INF0

13-16/10

Eyes wide… opened

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος συνδιοργανώνουν το 7ο Αφιέρωμα στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ «Με τα μάτια ανοιχτά». Για τέσσερις ημέρες οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες της χρονιάς που φεύγει και όχι μόνο και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς τους. Το φετινό πρόγραμμα αποτελείται από ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους που θα προβληθούν με την παρουσία και τη συμμετοχή των συντελεστών, με δεκάλεπτα Q&A μετά το τέλος της κάθε προβολής. Το Σάββατο 15/10 είναι αφιερωμένο στην Ουκρανή κινηματογραφίστρια Αλίσα Κοβαλένκο με την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας της «Home games». Μετά το τέλος της προβολής η δημιουργός θα παραχωρήσει ένα masterclass με θέμα τις συνθήκες και τις δυσκολίες που συναντά κάνοντας ταινίες σε συνθήκες πολέμου.

INF0

13-16/10

Ο ήχος της καταστροφής

Το ντουέτο Duo Vocialo που δημιούργησαν ο μουσικός και ερευνητής Χρήστος Μαρίνος και η μεσόφωνος Ιωάννα Βρακατσέλη παρουσιάζει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ συναυλία αφιερωμένη στον ήχο της κραυγής των ανθρώπων που βίωσαν ανθρωπιστικές καταστροφές όπως η Μικρασιατική Καταστροφή, το Ολοκαύτωμα, η Χιροσίμα, ο ξεριζωμός των Ποντίων και η τρέχουσα προσφυγική κρίση.

Στη συναυλία με τίτλο «Ο ήχος της κραυγής» το Duo Vocialο θα ερμηνεύσει έργα των Ιλζε Βέμπερ, Μαρίας Δελή, Γκίντεον Κλάιν, Βίκτορ Ούλμαν, Δημήτρη Τερζάκη, Φωτεινής Τρυφεροπούλου, Μοχάμεντ Φεϊρούζ και Τζουλιάνα Χολ. Κεντρική θέση στο πρόγραμμα κατέχουν δύο αναθέσεις έργων στις συνθέτριες Φωτεινή Τρυφεροπούλου και Μαρία Δελή που αναφέρονται στη Μικρασιατική Καταστροφή.

INF0

9/10 στις 19.30

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter