«Διάφορα ακατανόητα συνομωσιολογικά» η κριτική στον Μητσοτάκη για τα βασιλικά deal του Τατοΐου

«Διάφορα ακατανόητα συνομωσιολογικά» η κριτική στον Μητσοτάκη για τα βασιλικά deal του Τατοΐου

Με μία ανακοίνωση-μνημείο του «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» απάντησε η Νέα Δημοκρατία στην έντονη κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει στο τραπέζι της συζήτησης με τον πρίγκιπα Κάρολο την «αξιοποίηση» των πρώην βασιλικών κτημάτων του Τατοΐου, αγνοώντας με τη συμπεριφορά του ελληνικές και ευρωπαϊκές δικαστικές αποφάσεις.

«Ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να ξαναγράψει τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, δεν διστάζει να προσβάλλει χιλιάδες αγωνιστές της Δημοκρατίας, αλλά και το ίδιο του το κόμμα» ήταν η πληρωμένη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Νέα Δημοκρατία το απόγευμα της Τρίτης, καθώς προηγουμένως το κυβερνόν κόμμα είχε αντιδράσει στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επέκρινε σκληρά τον πρωθυπουργό για το ταξίδι στη Σκωτία και την επικοινωνιακή προβολή των συζητήσεων για την «αξιοποίηση» του Τατοΐου.

Στην ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να κρυφτεί πίσω από την επίσκεψη του Καρόλου στην Ελλάδα το 2018, εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πως «Ότι το ψέμα και η υποκρισία είναι ταυτόσημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό. Όταν ο κ. Τσίπρας υποδεχόταν τον Πρίγκιπα Κάρολο στην Αθήνα το 2018, μιλούσε για “επίσκεψη ορόσημο”».

«Σήμερα που ο Πρωθυπουργός αποδεχόμενος πρόσκληση του  Πρίγκιπα Καρόλου τον συναντά στη Σκωτία, ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει διάφορα ακατανόητα συνομωσιολογικά.  Υστερα αναρωτιούνται γιατί ουδείς τους παίρνει στα σοβαρά» καταλήγει η Πειραιώς.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να αντιληφθεί ότι πρέπει να ενεργεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ. Συνιστά δε μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια, λόγω της ανεπάρκειας του και της ασυλίας που παρέχει στην αισχροκέρδεια, να ταξιδεύει στην Σκωτία για να αποκτήσει τεχνογνωσία στην αξιοποίηση… βασιλικών κτημάτων».

«Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού που πλήρωσε γι` αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία-ως γνωστόν- είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας. Το νέο “unfair” της οικογένειας Μητσοτάκη δεν θα μείνει αναπάντητο από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όποτε τολμήσει να στήσει κάλπες» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Τρίτης.

Το θέμα τέθηκε και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με αφορμή ερώτηση για το σημερινό επικριτικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιλέγει να απαντήσει με απαξιωτικό και… βασιλικό τρόπο, απορρίπτοντας την έντονη κριτική, και υποστηρίζοντας πως «νομίζω ότι δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική και σε σοβαρό σχόλιο το πρωτοσέλιδο αυτό. Θυμάμαι όταν ήταν πρωθυπουργός ο κύριος Τσίπρας είχε υποδεχθεί ο ίδιος και η σύζυγός του, και σωστά είχε κάνει, με πολύ θερμό και πανηγυρικό τρόπο τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου. Αλίμονο αν τέτοιου είδους συναντήσεις επικοινωνίες συνιστούν θεσμική εκτροπή. Όπως δεν συνιστούσε θεσμική εκτροπή και τότε, έτσι δεν συνιστά και σήμερα».

Το απόγευμα της Τρίτης, η αξιωματική αντιπολίτευση επανήλθε, κατηγορώντας την σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας πως «επιβεβαίωσε ξανά πως το κόλλημα που έχει με τους Γλύξμπουργκ είναι διαχρονικό και αταλάντευτο. Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως το θέμα δεν είναι η συνάντηση ενός Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρίγκιπα Κάρολο».

Μη μένοντας εκεί, η Κουμουνδούρου τονίζει ακόμα πως «το θέμα είναι οι επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη να αποκαταστήσει το όνομα των Γλύξμπουργκ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, κάτι για το οποίο τόσο ο ελληνικός λαός, όσο και ο ιδρυτής του κόμματός του και τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής αποφάνθηκαν οριστικά το 1974, ενώ κατηγορεί προσωπικά τον Κυρ. Μητσοτάκη πως «προκειμένου να ξαναγράψει τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, δεν διστάζει να προσβάλλει χιλιάδες αγωνιστές της Δημοκρατίας, αλλά και το ίδιο του το κόμμα».

«Του συνιστούμε για άλλη μια φορά να σταθεί στο ύψος του πρωθυπουργικού του αξιώματος και να μην συμπεριφέρεται ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ. Άλλωστε έχουν περάσει σχεδόν 60 χρόνια από την Αποστασία και, παρά την… κατανοητή οικογενειακή αβροφροσύνη, δεν υπάρχει πλέον λόγος να καταθέτει δημόσια – και μάλιστα ως πρωθυπουργός – διαπιστευτήρια στον τέως» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως έντονη κριτική άσκησε και το ΚΚΕ για το ζήτημα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «αν ο κύριος Μητσοτάκης ήθελε πραγματικά ιδέες για το κτήμα Τατοΐου, δεν ήταν ανάγκη να τις αναζητήσει στη Σκωτία και σε συναντήσεις με πρίγκιπες. Θα μπορούσε να τις βρει στις προτάσεις των κατοίκων και των μαζικών φορέων της περιοχής, που εδώ και χρόνια διεκδικούν την αξιοποίηση του κτήματος προς όφελος του λαού όλου του Λεκανοπεδίου, μαζί με την αποκατάσταση και προστασία του παρακείμενου δάσους», και σημειώνοντας πως οι επιλογές του παραπέμπουν σε «επιχειρηματική εκμετάλλευση».

Και δεύτερη ανακοίνωση απαξίωσης
Αργότερα το απόγευμα της Τρίτης, η Νέα Δημοκρατία επανήλθε με μία ανακοίνωση αντίστοιχου απαξιωτικού ύφους στην κριτική, χρεώνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ανεξάντλητα αποθέματα γελοιότητας»
«Χρειάζεται μεγάλο απόθεμα γελοιότητας για να προσπαθεί κάποιος να συνδέσει την αξιοποίηση του κτήματος Τατοϊου, ώστε να αποτελέσει έναν χώρο αναψυχής για τους πολίτες, με πολιτειακό θέμα που λύθηκε οριστικά με πρωτοβουλία του ιδρυτή της ΝΔ Κ.Καραμανλή το 1974» υποστήριξαν οι γαλάζιοι, καταλήγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά, ότι τα αποθέματα γελοιότητας που διαθέτει είναι ανεξάντλητα».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter