Διαφορά που απαγορεύει (ακόμα και) τα όνειρα

Διαφορά που απαγορεύει (ακόμα και) τα όνειρα

Είναι δεν είναι πέντε, οι ομάδες στον κόσμο που… απαγορεύουν τα όνειρα. Η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους, η Μπάγερν και κατά καιρούς κάποια άλλη. Όπως για παράδειγμα την προηγούμενη δεκαετία η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ και την τρέχουσα η Μάντσεστερ Σίτι.

Ομάδες που, εάν «καίγονται» για τη νίκη, δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχουν με αντίπαλο μία ελληνική. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά επιπέδου, που ξεπερνά οποιονδήποτε αστάθμητο παράγοντα μπορεί να παρουσιαστεί σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; Ισως θα μπορούσε να επιλέξει τον Γκάλο ως δεξί χαφ ώστε να δίνει βοήθειες στον Μπακάκη στο μαρκάρισμα του «ασυγκράτητου» Γκνάμπρι. Ισως θα μπορούσε να μετατοπίσει τον Μάνταλο πίσω από τον Πόνσε, ώστε να είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και φυσικα καλύτερη αμυντική ισορροπία, γιατί ο αρχηγός δεν βοήθησε καθόλου στα δεξιά.

Από την άλλη πλευρά, με τις επιλογές του Ουζουνίδη η ΑΕΚ κράτησε το «μηδέν» στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να κινδυνέψει σοβαρά. Είχε μόνο ένα λάθος (εκείνη την πάσα του Μάνταλου), αλλά στο δεύτερο 45λεπτο, όταν προσπάθησε να πάρει λίγα μέτρα στο γήπεδο, οι χώροι άνοιξαν και η Μπάγερν την «τιμώρησε» μέσα σε τρία λεπτά.

Με άλλα λόγια, ακόμα και σε ματς που η ΑΕΚ δεν κατέγραψε πολλά λάθη, η Μπάγερν βρήκε τον τρόπο να βγάλει 4-5 «καθαρές» φάσεις για γκολ κι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά ποιότητας.

Ωστόσο, παραμένει μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά, με ρεκόρ προσέλευσης στο ΟΑΚΑ, απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη. Ο κόσμος του «Δικέφαλου» θα θυμάται μια ζωή την εμπειρία του Οκτώβρη του 2018. Κάποιοι παίκτες έκαναν το όνειρο πραγματικότητα, αγωνίστηκαν απέναντι στον Ρόμπεν, τον Λεβαντόφσκι, τον Τιάγκο Αλκάνταρα. Απέναντι στον «Κολοσσό» των πέντε Κυπέλλων Πρωταθλητριών και των 27 τίτλων Μπουντεσλίγκα.

Από την άλλη πλευρά, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του Champions League με την ΑΕΚ να έχει ήδη δώσει δύο εντός έδρας ματς και να παραμένει στο απόλυτο «μηδέν». Πλέον, τα περιθώρια στενεύουν όσον αφορά την επίτευξη του στόχου που έθεσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά την κλήρωση των ομίλων: «Είναι μια γιορτή, αλλά θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε κάτι». Είναι δύσκολο να γίνει κάτι από τα δύο σε 15 ημέρες (7/11) στο Μόναχο, έτσι ο στόχος μετατίθεται για τους δύο τελευταίους αγώνες των ομίλων, με τον Αγιαξ στο ΟΑΚΑ (27/11) και με τη Μπενφίκα στη Λισαβόνα (12/12).

Διαβάστε επίσης: Ήττα (2-0) για την ΑΕΚ – Σε τρία λεπτά «καθάρισε» η Μπάγερν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter