Διαφοροποίηση Μιχελογιαννάκη για το όριο των 15 ετών στη διόρθωση φύλου

Διαφοροποίηση Μιχελογιαννάκη για το όριο των 15 ετών στη διόρθωση φύλου

Διαφωνεί με ανακοίνωσή του με το κατώτατο ηλικιακό όριο διόρθωσης φύλου ο βουλευτής Ηρακλείου με το ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ζητώντας να επανεξεταστεί το ζήτημα. 

Η διαφοροποίηση αυτή έρχεται να προστεθεί στην ήδη εκπεφρασμένη αρνητική άποψη της βουλευτού του κυβερνητικού κόμματος, Γεωργίας Γεννιά, προκαλώντας πονοκεφάλους στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη:

Είναι γνωστό ότι οι τρανσέξουαλ άνθρωποι έχουν το μικρότερο προσδόκιμο ζωής και αποτελούν μια κοινότητα που δέχεται συχνά δολοφονικές επιθέσεις σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Τουρκία και αλλού. Είναι γνωστό ότι τα διεμφυλικά άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα στο δημόσιο τομέα, στην εκπαίδευση, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και στις προνιακές παροχές, ενώ υφίστανται ψυχολογική και σωματική βία.

Μέχρι τώρα χρειάζονταν ψυχιατρική εξέταση και χειρουργική επέμβαση για να αλλάξουν φύλο, γεγονός που σήμαινε ακρωτηριασμό του ανθρώπου, που γνωρίζουμε ότι ο Ο.Η.Ε. το καταδικάζει ως βασανιστήριο, η προσωπική αίσθηση του σώματος επιλέγεται ελεύθερα από το ίδιο το άτομο, τα παραπάνω καλύπτονται από την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την παγκόσμια χάρτα δικαιωμάτων

Όμως η δυνατότητα επιλογής στα 15 έτη της αλλαγής φύλου, ως γιατρός που γνωρίζω την γενική ψυχολογία του ατόμου με βρίσκει αντίθετο, παρακαλώ την κυβέρνηση να επανεξετάσει το όριο ηλικίας.

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια και είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί από τις 12:00 έως τις 00:00, ενώ την Τρίτη η συζήτηση θα διαρκέσει από τις 09:00 έως τις 13:00 και έπειτα θα τεθεί προς ψήφιση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter