Διαφθορά 5 αστέρων. Νέες αποκαλύψεις για την εισαγγελέα Ελένη Ράικου, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Ηotdoc History και το Docville

Διαφθορά 5 αστέρων. Νέες αποκαλύψεις για την εισαγγελέα Ελένη Ράικου, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Ηotdoc History και το Docville

Πέντε σκανδαλώδεις υποθέσεις και η σύνδεσή τους με την εισαγγελέα Ελένη Ράικου. Θωμάς Λιακουνάκος, Γιάννος Παπαντωνίου, Ανδρέας Βγενόπουλος, Σταυρούλα Στουρνάρα και σκάνδαλο Koriopolis.

Ολόκληρη η επιστολή – αναφορά της ανακρίτριας για τα 250.000 έγγραφα που δεν παραδόθηκαν στην υπόθεση Παπαντωνίου – Λιακουνάκου. Ποιος μάρτυρας εμφανίζει την εισαγγελία Διαφθοράς να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με έμπορο όπλων.

Διαπραγμάτευση: Το χρέος ξεκλειδώνει την αξιολόγηση. Το παρασκήνιο και οι συγκρούσεις. Όλο το σχέδιο για μέτρα – αντίμετρα.

Κυριάκος και ΣΙΑ: Εαρινή έφοδος με στόχο την κατάληψη του Μαξίμου.

Κώστας Σημίτης: ο πολιτικός που είκοσι χρόνια κάνει τον…Κινέζο.

Γιάννης Στουρνάρας: Δικογραφία στη Βουλή τον εμπλέκει με ρυθμίσεις υπέρ πετρελαϊκών εταιρειών για 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΕΗ: Όλες οι απαντήσεις για τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Ποιοι παράγοντες εκτίναξαν κατανάλωση και χρεώσεις.

Brexit: O οδικός χάρτης και η επώδυνη διαδικασία με το αβέβαιο τέλος. Τροχοπέδη οι εμπορικές συμφωνίες Λονδίνου – Βρυξελλών.

Οι καπετάνιοι του Δημοκρατικού Στρατού, στο HOTDOC HISTORY

 Τέσσερις ηγετικές μορφές της Αντίστασης και του Εμφυλίου φωτίζονται διεξοδικά στο τεύχος του HOTDOC.HISTORY που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο Γιάννης Αλεξάνδρου (πιο γνωστός σαν καπετάν-Διαμαντής), ο Μήτσος Βλαντάς, ο Γιώργης Γούσιας. Όλοι ανώτατα στελέχη του Δημοκρατικού Στρατού.

Με ίδιες αφετηρίες, με αποκλίνουσες διαδρομές και εν τέλει με διαφορετική κατάληξη. Προσωπικότητες με χτυπητές διαφοροποιήσεις στο αξιακό φορτίο και τις συμπεριφορές τους.

Καπετάν Γιώτης (Χαρίλαος Φλωράκης): Ο πολεμιστής που αναδείχθηκε σε ένα σεβαστό, σημαντικό πολιτικό ηγέτη.

Καπετάν Διαμαντής (Γιάννης Αλεξάνδρου): Ο δαιμόνιος στρατηγικός νους που βάδισε συνειδητά προς το θάνατο αναλαμβάνοντας το καθήκον της οπισθοφυλακής.

Δ. Βλαντάς, ο Γιώργης Γούσιας: Τα βαριά καθήκοντα που ανέλαβαν πάνω από τις δυνάμεις τους και η εσωτερική διαπάλη.

Και ακόμα ένα ιστορικό ντοκουμέντο στα Doc Files: Φάκελος της Ασφάλειας: «Όταν ο Φλωράκης απέκρυψεν τον Βελουχιώτη».

Στο Docville, που κυκλοφορεί με το Documento:

Ο συνδημιουργός του Comicdom Con Athens, Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, μιλά για τη φετινή διοργάνωση, τη μεγάλη ετήσια γιορτή των κόμικ που πραγματοποιείται στις 7-9 Απριλίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο με ένα μπουκέτο εκδηλώσεων που στοχεύουν να μην αφήσουν κανέναν ανικανοποίητο.

Φώτος Λαμπρινός, o σημαντικός έλληνας σκηνοθέτης μιλάει στο Documento για την Οκτωβριανή Επανάσταση και τις χαμένες ψευδαισθήσεις της με αφορμή την κυκλοφορία του νέου ντοκιμαντέρ του «Great Utopia» που αναμένεται να διχάσει.

Μνήμες από την Τραπεζούντα. Η 93χρονη Αννα Θεοφυλάκτου γυρίζει τον χρόνο πίσω και ανακαλεί εικόνες από έναν Πόντο όπου κυριαρχούσαν η νεωτερικότητα και το αστικό πνεύμα.

Εγκλημα στου Χαροκόπου. Αναδρομή στη στυγερή δολοφονία –«Ελληνας χασάπης του Ντίσελντορφ» αποκλήθηκε ο δράστης– που συντάραξε την ελληνική κοινωνία του Μεσοπολέμου.

Δημήτρης Τάρλοου, κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στη Νέα Σκηνή του Εθνικού με τον «Θερισμό» του Δημήτρη Δημητριάδη και με την ευκαιρία αυτή μιλήσαμε μαζί του για την τέχνη, τις εμμονές, το θάνατο, τα ρίσκα εν μέσω κρίσης αλλά και για το μέλλον της ευρωπαϊκής ένωσης.

Από τη Θεσσαλονίκη στον Πόλεμο της Ινδοκίνας και στη ζούγκλα του Βιετνάμ. O Κώστας Σαραντίδης, γιος μιας Μακεδονίτισσας νοικοκυράς και ενός πρόσφυγα του ’22 έφτασε να γίνει ο παρασημοφορημένος «ήρωας των ένοπλων λαϊκών δυνάμεων του Βιετνάμ», μιλά στο Documento και υπογραμμίζει με νόημα. «Είμαι ευτυχής, περήφανος και δεν μετανιώνω για τίποτε. Στην επόμενη ζωή θα κάνω το ίδιο».

Η εκρηκτική Σβέβα Αλβίτι τόλμησε να γίνει Δαλιδά στη νέα ταινία της Λίζα Αζουέλος που έχει ως θέμα τη ζωή της διάσημης ντίβας και αναφέρει στο Documento ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στα γυρίσματα: “Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες ώρες πέρασα βλέποντας τα σόου της Δαλιδά και συζητώντας με τον αδελφό της. Η πιο συγκλονιστική συναισθηματικά στιγμή ήταν όταν μου έδωσε το προσωπικό κρυφό της ημερολόγιο. Ήταν μια γυναίκα που κουβαλούσε μέσα της τεράστιο πόνο αλλά ταυτόχρονα και πολύ μεγάλη ευτυχία και φυσικά επιτυχία. Ήταν όλα τόσο αντιφατικά στη ζωή της».

Το νέο φιλμ τρόμου που σόκαρε τις Κάνες και έστειλε στο νοσοκομείο λιπόθυμους θεατές κατά τη διάρκεια της προβολής του στο φεστιβάλ του Τορόντο είναι εδώ. Το «Raw» της πρωτοεμφανιζόμενης γαλλίδας σκηνοθέτιδος Ζουλιά Ντουκουρνό κάνει εμφανή (και ωμή) τη διαφορά στις νέες ταινίες που βγαίνουν αυτή τη βδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter