Διαφθορά στην Αστυνομία με άρωμα Μητσοτάκη

Διαφθορά στην Αστυνομία με άρωμα Μητσοτάκη

Ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας συνελήφθη με προσημειωμένα όταν επιχείρησε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από επιχειρηματία στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Κατά την σύλληψη του μάλιστα είχε το θράσος να απειλεί τους συναδέλφους του και τη δικαστική λειτουργό.

Έφθασε στο σημείο, μάλιστα, να απωθήσει βίαια αξιωματικό, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Θα έρθω στο σπίτι σου μ@@@ και θα σε γ@@@ και εσένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα».

Διαβάστε επίσης: Χανιά: Απειλές του αξιωματικού στελέχους της ΝΔ κατά τη σύλληψή του – «Θα σε γ… – Σου ετοιμάζω την κάσα»

Εκτός από πολύ σοβαρή υπόθεση διαφθοράς της Αστυνομίας η ιστορία έχει και πολιτικό ενδιαφέρον επειδή ο αξιωματικός, σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ και της Εφημερίδας των Συντακτών είναι γνωστός στα Χανιά, όχι μόνο ως Διοικητής ΒΟΑΚ Χανίων και πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών Χανίων, αλλά και ως πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ στα Χανιά, από την αυλή της οικογένειας Μητσοτάκη. Ηταν γνωστός υμνητής της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τις σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη τις τόνιζε και ο ίδιος με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο συλληφθείς αστυνομικός με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

 

Εφτασε ένα βήμα από το να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Χανίων της Ν.Δ. Τελικά η υποψηφιότητα αυτή δεν ευδοκίμησε. Μάλιστα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές είχε οργανώσει πολιτική εκδήλωση για να εξηγήσει στους υποστηρικτές του τους λόγους που δεν περιλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο, εκφράζοντας πάντα τη στήριξή του στον Κ. Μητσοτάκη.

Από την κομματική συνάντηση της Ν.Δ. που οργάνωσε τον Μάιο ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ σε καντίνα στους Αγίους Αποστόλους / Πηγή: efsyn.gr

 

Το τελευταίο διάστημα ήταν σε συζητήσεις για την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Σφακίων, Γιάννη Ζερβού, επίσης αστυνομικού (σ.σ. συνταξιούχος) και υποστηριζόμενου από τη Νέα Δημοκρατία. Μετά τη σύλληψη του αξιωματικού ο κ. Ζερβός με δήλωσή του επιβεβαίωσε πως βρισκόταν σε συζητήσεις για την ένταξη του συγκεκριμένου ανθρώπου στο ψηφοδέλτιο, οι οποίες προφανώς μετά τη σύλληψή του δεν μπορούν να προχωρήσουν.

Σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι η καταγγελία του επιχειρηματία που εκβιάστηκε έγινε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στην Αθήνα. Από την Αθήνα πήγαν αστυνομικοί στα Χανιά για να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εις βάρος του αξιωματικού έχουν προσέλθει να καταθέσουν δεκάδες επιχειρηματίες που έχουν πέσει θύματα εκβίασης από τον ίδιο και ήδη σχηματίζεται ογκωδέστατη δικογραφία για τη δράση του, ενώ στα Χανιά έχει μεταφερθεί και κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για τη διερεύνηση των καταγγελιών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter