Διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία κατάτμησης των Δήμων

Διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία κατάτμησης των Δήμων

Ενστάσεις εκφράζουν πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επί της τροπολογίας κατάτμησης των Δήμων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Σερβίων – Βελβεντού, Σάμου και Λέσβου.

Πρόκειται για τους βουλευτές Γ. Μιχελογιαννάκη, Γ. Παπαηλιού, Μ. Μπαλή και Τ. Πρατσόλη, όπως επίσης και την Φ. Βάκη.

Η κα Βάκη εξέφρασε από το βήμα της Ολομέλειας το φόβο ενίσχυσης της ακροδεξιάς στο νησί λόγω και του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί με τη διαχείριση των απορριμάτων. «Τα σκουπίδια συνιστούν ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι. Γέννησαν και κάποια άλλα ακροδεξιά σκουπίδια στο νησί. Στον νότο μαίνεται ακήρυχτος πόλεμος. Δεν θα επιθυμούσα το σπάσιμο των δήμων να δώσει δυνατότητα να ενισχυθεί η ακροδεξιά έκφραση στο νότιο κομμάτι του νησιού» ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης τόνισε ότι δεν θα στηρίξει την τροπολογία, διαμαρτυρόμενος για τη μη ανασύσταση των δήμων Αλικαρνασσού, Ζαρού, Ρούβα και Τυμπακίου στο Ηράκλειο.

Ο Γ. Παπαηλιού ζήτησε από την κυβέρνηση να διευρύνει το σχεδιασμό διάσπασης Δήμων και σε άλλες περιοχές. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο δήμο Γορτυνίας, τον οποίο χαρακτήρισε τεράστιας έκτασης με μεγάλες δυσχέρειες πρόσβασης από το ένα σημείο στο άλλο, με γερασμένο πληθυσμό και ανισομερή ανάπτυξη.

Σε πιο ήπιους τόνους, κινήθηκαν οι βουλευτές, Μάκης Μπαλής και ο Τάσος Πρατσόλης, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- την χρονική συγκυρία που επιλέγεται να έρθει η εν λόγω τροπολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι -μέχρι στιγμής- δεν έχει κατατεθεί αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τη συγκεκριμένη τροπολογία, γεγονός που σημαίνει ότι οι πέντε βουλευτές δεν θα μπορέσουν να εκφράσουν δια της ψήφου τους τη διαφωνία τους. Αν βέβαια επέλεγαν να πράξουν κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter