Διαφωνούν οι ποδοσφαιριστές με την πρόταση της Λίγκας για μειώσεις 25%

Διαφωνούν οι ποδοσφαιριστές με την πρόταση της Λίγκας για μειώσεις 25%

Οι ποδοσφαιριστές συζήτησαν με το συνδικαλιστικό τους όργανο (ΠΣΑΠ) την πρόταση τη Λίγκας για μειώσεις ύψους 25% στα συμβόλαια τους σε περίπτωση που το πρωτάθλημα συνεχιστεί και ολοκληρωθεί ή για μειώσεις ύψους 33% αν διακοπεί τώρα και όπως είχε ειπωθεί εξ αρχής είναι αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο…

Οι ποδοσφαιριστές θεωρούν πως το “ψαλίδι” 25% στα συμβόλαιά τους, μεταφράζεται σε 83% τους τρεις μήνες της πανδημίας είναι τεράστιο , ειδικά από τη στιγμή που – όπως υποστηρίζουν- οι ΠΑΕ έχουν λάβει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων (περίπου 70%) από τα τηλεοπτικά συμβόλαια κι άρα οι διαπραγματεύσεις γίνονται για το υπόλοιπο 30%.

Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, λέγεται πως θα καταθέσουν αντιπρόταση και θα ζητήσουν κάθε ομάδα να διαπραγματευτεί ξεχωριστά το ποσοστό μείωσης των συμβολαίων με τους παίκτες της.

«Να παίζουμε σχεδόν τζάμπα»

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο διεθνής επιθετικός του Ατρόμητου, Απόστολος Βέλλιος, εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρόταση της Super League για μείωση στις αποδοχές των παικτών και υποστήριξε πως στην υοσία η Λίγκα ζητάει από τους παίκτες να παίξουν τζάμπα.

«Η πρόταση που έκανε η Super League είναι ακραία. Δεν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να έχει μείωση αποδοχών 83% για κάθε μήνα που θα παίζει μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα. Από τον Μάρτιο μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα ζητάει ο ποδοσφαιριστής να παίρνει κάθε μήνα μόνο το 17% των αποδοχών του. Να ρισκάρει τη ζωή του με τον κορονοϊό, να ζητάει από τον ποδοσφαιριστή να ρισκάρει να τραυματιστεί. Γενικά θέλει από τον ποδοσφαιριστή μείωση αποδοχών 83% για κάθε μήνα από τις αποδοχές του. Ουσιαστικά μας ζητάει να παίξουμε τζάμπα σχεδόν».

Είπε ακόμη ο Βέλλιος: «Είναι πολύ δύσκολο, δεν έχει βρεθεί ακόμα άκρη. Περιμένουμε αυτές τις μέρες να δούμε τι θα γίνει, γιατί όπως είπα και πριν θα έχει καύσωνα, θα υπάρξουν τραυματισμοί, δεν θα υπάρχει καλοκαίρι, θα υπάρχει αμέσως μετά προετοιμασία για την επόμενη χρονιά, είναι κάτι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο».

Τέλος για τις πρωτόγνωρες συνθήκες δήλωσε: «Αυτές τις μέρες δουλεύουμε κυρίως στη φυσική κατάσταση γιατί χάσαμε ενάμιση μήνα από τρεξίματα. Είναι το δύσκολο κομμάτι τώρα αυτό που περνάμε εμείς και όσο περνάει ο καιρός μήπως βγουν και κάποιες αποφάσεις και μεγαλώσει το γκρουπ και κάποια στιγμή να είμαστε και όλοι μαζί ώστε αν γίνει το πρωτάθλημα να είμαστε έτοιμοι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter