Κυριάκος Μητσοτάκης: Διάγγελμα ή ευχολόγιο;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διάγγελμα ή ευχολόγιο;

Σχεδόν έναν χρόνο από το διάγγελμα με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το lockdown που ξεκίνησε τον περσινό χειμώνα και κράτησε έως την άνοιξη, έπειτα από αρκετές συνεχόμενες εβδομάδες που ο ίδιος και οι υπουργοί του πασχίζουν να ξορκίζουν την επιπλέον λήψη αυστηρότερων μέτρων περιορισμού του κορονοϊού και λιγότερες από 40 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ένα νέο τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού αναμένεται σήμερα το απόγευμα.

«Για την πορεία της πανδημίας καθώς και τις πρωτοβουλίες και τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του τέταρτου πανδημικού κύματος» ανέφερε η λακωνική προαναγγελία του Μεγάρου Μαξίμου για την αποψινό τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα, τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν τις καθησυχαστικές κορώνες του ίδιου και των υπουργών του, και οι προβλέψεις των επιστημόνων για τις προσεχείς εβδομάδες προκύπτουν αποκαρδιωτικές.

Όπως αποκαρδιωτικές ήταν και οι διαρροές με τις οποίες φρόντισε το κυβερνητικό επιτελείο να συνοδεύσει την ανακοίνωση του «διαγγέλματος». Όπως αναφέρεται, αυτό θα έχει στόχο να στήσει ένα ανάχωμα στην «πολυφωνία υπουργών και γιατρών στα τηλεπαράθυρα» και να προσπαθήσει να ανατρέψει τις «εντυπώσεις πως η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο». Επί της πολυφωνίας, να σημειωθεί, ένα στίγμα «λογοκρισίας» φρόντισε να δώσει ο Άρης Πορτοσάλτε την Τετάρτη, ζητώντας να αποσιωπώνται οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ.

Στη φάση εκείνη του τέταρτου κύματος που στην Αυστρία έχει ήδη επιβληθεί lockdown για τους ανεμβολίαστους και στην Ολλανδία ένα ακόμη «μερικό», που στη Γερμανία μελετούν εξίσου αυστηρά μέτρα περιορισμών και που στο Βέλγιο συζητούν ακόμα και επαναφορά τηλεεργασίας και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε περαιτέρω εργασιακούς κλάδους, ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να εμφανιστεί στους τηλεοπτικούς δέκτες για να καθησυχάσει τους πολίτες πως η πανδημία στη χώρα μας βρίσκεται υπό έλεγχο, πασχίζοντας παράλληλα με αυτόν τον τρόπο να ελέγξει τους ίδιους του τους υπουργούς και το κόμμα του.

Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες διαρροές, ως προς την ουσία της αντιμετώπισης της πανδημίας, ο Κ. Μητσοτάκης φαίνεται να περιορίζεται στο μήνυμα της αναγκαιότητας του εμβολιασμού και στην απόρριψη κάθε συζήτησης για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων.

Τα παραπάνω, βέβαια, αποτελούν απλώς τις φερόμενες προθέσεις του πρωθυπουργού. Και όπως έχει φανεί και κατά το προηγούμενο διάστημα, η πανδημία δεν πειθαρχεί στις προθέσεις της κυβέρνησης αλλά ακολουθεί μία ξεχωριστή, και διόλου καθησυχαστική πορεία. Σε κάθε περίπτωση, πολίτες και αντιπολίτευση θα περιμένουν με κομμένη την ανάσα το αποψινό «διάγγελμα» Μητσοτάκη μετά από το μεσοβδόμαδο ταξίδι του στη Βρετανία, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει ήδη παραγγείλει πως θα ακολουθήσει δικό του μήνυμα προς τους πολίτες.

Εάν πιστέψουμε τις κυβερνητικές διαρροές λοιπόν, απέναντι στο υπό κατάρρευση σύστημα Υγείας και το καταρρακωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στην συνεχή έξαρση του ιού τις τελευταίες εβδομάδες, την ακόμα πιο επιθετική αύξηση των απωλειών και των ανθρώπων που φτάνουν στο σημείο διασωλήνωσης, αλλά και στα ακόμα χαμηλά -παρά τα σημάδια βελτίωσης- ποσοστά εμβολιασμού, ο Κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να προτάξει ακόμα μία επικοινωνιακή εμφάνιση άνευ περιεχομένου, με το βλέμμα στα Χριστούγεννα και το ανάθεμα στους ανεμβολίαστους. Εάν πιστέψουμε τις κυβερνητικές διαρροές…

Διαβάστε επίσης

Πρόεδρος εργαζόμενων Ερυθρού Σταυρού: Προκαλώ τον Μητσοτάκη και τον Πλεύρη να έρθουν να δουν την τραγική κατάσταση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter