Διάγγελμα Μακρόν: Με αύξηση κατώτατου μισθού απαντά στα Κίτρινα Γιλέκα – Τι είπε για τους συνταξιούχους (Video)

Διάγγελμα Μακρόν: Με αύξηση κατώτατου μισθού απαντά στα Κίτρινα Γιλέκα – Τι είπε για τους συνταξιούχους (Video)

Σε διάγγελμα προέβη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου να σταθεί απέναντι στο κίνημα των κίτρινων γιλέκων και να δώσει ορισμένες απαντήσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως η βία δεν δικαιολογείται από καμία οργή και πως δεν θα γίνει ανεκτή. «Θα αναπτύξουμε κάθε μέσο για να σταματήσει η βία» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: 

«Πιστεύω ότι θα βρούμε τον τρόπο να βγούμε από αυτήν την κρίση όλοι μαζί. Οι Γάλλοι πολίτες που δεν υπακούν στους νόμους δεν πρόκειται να πετύχουν. Έχω την πρόθεση να συμφιλιωθώ μαζί σας».

Την ίδια ώρα ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 100 ευρώ αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο. Ενώ όσον αφορά τους συνταξιούχους ξεκαθάρισε πως εκείνοι οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη κάτω των 2.000 ευρώ δεν θα κλιθούν να καταβάλλουν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. 

Παράλληλα ο πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης πως οι εργαζόμενοι απαλλάσσονται από τις κρατήσεις για τις υπερωρίες .

Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε “δικαιολογημένη” και “βαθιά” την οργή που εκφράζουν τα “κίτρινα γιλέκα” με τις κινητοποιήσεις τους, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Τόνισε ότι γνωρίζει πως κάποιες από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα “πλήγωσαν” τους ανθρώπους, όμως σημείωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί μια διέξοδος από τα τρέχοντα προβλήματα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε απόψε ότι θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή αλλά δεν θα επαναφέρει τον “φόρο πλούτου”.

Ο Μακρόν είπε επίσης ότι από τον επόμενο χρόνο θα καταργηθεί το μέτρο της αύξησης στον φόρο κοινωνικών ασφαλίσεων για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Εκτός από την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ τον μήνα, που όπως είπε δεν θα στοιχίσει τίποτα στην εργοδοσία, κάλεσε εκείνες τις επιχειρήσεις που μπορούν να το κάνουν, να χορηγήσουν στους εργαζομένους τους ένα “επίδομα” στο τέλος του έτους. Ανακοίνωσε επίσης ότι η αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση δεν θα υπόκειται σε φόρους από το 2019.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε επίσης ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τους δημάρχους όλης της χώρας.

“Θα απαντήσουμε στην οικονομική και κοινωνική επείγουσα κατάσταση με ισχυρά μέτρα, μειώνοντας τους φόρους πιο γρήγορα, διατηρώντας υπό έλεγχο τις δαπάνες μας, όχι όμως κάνοντας αναστροφή” στην ακολουθούμενη πολιτική, τόνισε.

Τα έκτακτα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε θα κοστίσουν μεταξύ 8 και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Διοίκηση, Ολιβιέ Ντισόπτ.

“Κοστολογούνται μεταξύ 8 και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ”, τόνισε ο Ντισόπτ στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαδικασία εξεύρεσης πόρων για τη χρηματοδότηση των μέτρων που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο Μακρόν.

https://www.facebook.com/EmmanuelMacron/videos/317935089046656/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter