Διάγγελμα Μέρκελ: «Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά – Η μεγαλύτερη πρόκληση μετά τον Β’ ΠΠ»

Διάγγελμα Μέρκελ: «Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά – Η μεγαλύτερη πρόκληση μετά τον Β’ ΠΠ»
Η Άνγκελα Μέρκελ απηύθυνε διάγγελμα στον γερμανικό λαό.

Η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε τους πολίτες της χώρας για την κρισιμότητα της κατάστασης, όσον αφορά την εξάπλωση και τη μάχη κατά του κορονοϊού. «Η Γερμανία βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε από τους Γερμανούς να ακολουθήσουν κατά γράμμα της οδηγίες της πολιτείας, στο πρώτο διάγγελμα που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της 15ετούς θητείας της στο «τιμόνι» της χώρας.

«Επειδή δεν υπάρχει ακόμη ούτε θεραπεία ούτε εμβόλιο, οι ενέργειες της κυβέρνησης έχουν ως στόχο την επιβράδυνση της διάδοσης του ιού, ώστε να απλωθεί σε μήνες και έτσι να κερδίσουμε χρόνο», τόνισε η Μέρκελ και παραδέχθηκε ότι οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί είναι άνευ προηγουμένου για χώρα, αλλά είναι αναγκαίοι.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι τα νοσοκομεία θα επιβαρυνθούν υπερβολικά, εάν υπάρξουν πολλά κρούσματα συγκεντρωμένα σε λίγο χρόνο. «Δεν πρόκειται για αφηρημένους αριθμούς σε μια στατιστική, αλλά για έναν πατέρα ή έναν παππού, μια μητέρα ή μια γιαγιά, μία ή έναν σύντροφο. Είναι άνθρωποι», υπογράμμισε η κυρία Μέρκελ σε ιδιαίτερα φορτισμένο τόνο. «Δεν είμαστε καταδικασμένοι να δεχτούμε παθητικά την εξάπλωση του ιού», συνέχισε η Καγκελάριος, τονίζοντας ότι όσα μέτρα και αν λάβει το κράτος, το πιο αποτελεσματικό μέσο είμαστε εμείς οι ίδιοι. «Όλοι μετράνε, είναι αναγκαία κάθε προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε για μια ακόμη φορά τους πολίτες να ακολουθούν τους κανόνες και κυρίως να τηρούν αποστάσεις ο ένας από τον άλλον. «Αυτή τη στιγμή η απόσταση είναι ένδειξη φροντίδας. Πρέπει όσο το δυνατό να περιορίσουμε τον κίνδυνο να μεταδώσουμε τον ιό», ανέφερε.

Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν περισσότερα μέτρα. «Ως κυβέρνηση θα εξετάσουμε τι πρέπει να διορθωθεί, αλλά και πού πιθανόν χρειάζεται κάτι ακόμη», είπε σχετικά και ευχαρίστησε τόσο τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της Υγείας όσο και τους υπαλλήλους των σούπερ μάρκετ. Και έκλεισε το διάγγελμά της λέγοντας: «Πρέπει, ακόμη και αν δεν έχουμε βιώσει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο, να ενεργήσουμε με καρδιά και λογική και έτσι να σώσουμε ζωές. Προσέξτε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter