Διάγγελμα Μπάιντεν κατά Χαμάς και Πούτιν – «Μοιράζονται κοινούς στόχους – Δεν θα αφήσουμε τους τυράννους να νικήσουν»

Διάγγελμα Μπάιντεν κατά Χαμάς και Πούτιν – «Μοιράζονται κοινούς στόχους – Δεν θα αφήσουμε τους τυράννους να νικήσουν»

Σε διάγγελμά του από το Οβάλ Γραφείο ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, την Πέμπτη το βράδυ καταδίκασε τις ενέργειες της Χαμάς και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις στο Ισραήλ και η εισβολή στην Ουκρανία έχουν κοινά κίνητρα.

Την ομιλία του μονοπώλησε ο πόλεμος στο Ισραήλ προσπαθώντας να πείσει τον αμερικανικό λαό για ακόμη μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη στο Ισραήλ αλλά και στην Ουκρανία.

Ανέφερε ότι είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που ταξίδεψε στο Ισραήλ εν μέσω πολέμου τονίζοντας «είμαι συγκλονισμένος από τον χαμό των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών και σε καμία περίπτωση η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει τους Παλαιστίνιους. Αντιθέτως τους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα. Αυτός ο πόλεμος θα κρατήσει για καιρό και θα προκαλέσει μεγαλύτερο χάος. Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα χρειάζονται τη βοήθεια μας και δικαιούνται την ειρήνη».

Σχετικά με τη λύση δύο κρατών ανέφερε: «Όσο δύσκολο κι αν είναι, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την ειρήνη. Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε μια λύση δύο κρατών. Το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι αξίζουν εξίσου να ζουν με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και ειρήνη».

«Στο Ισραήλ» πρόσθεσε «είδα έναν λαό που είναι δυνατός, αποφασιστικός, ανθεκτικός και επίσης θυμωμένος, σε σοκ και σε βαθύ πόνο» υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ανθρωπότητα» και «δεν μπορούμε να αφήσουμε τους τυράννους να νικήσουν».

Επίσης έστρεψε τα βέλη του και κατά του Πούτιν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Χαμάς και ο Πούτιν αντιπροσωπεύουν διαφορετικές απειλές, αλλά μοιράζονται κοινούς στόχους. Και οι δύο θέλουν να εκμηδενίσουν πλήρως μια γειτονική δημοκρατία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter