Διάγγελμα Νετανιάχου: Το Ιράν λέει ψέματα για τα πυρηνικά του!

Διάγγελμα Νετανιάχου: Το Ιράν λέει ψέματα για τα πυρηνικά του!

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε σήμερα ότι το Ιράν είπε ψέματα λέγοντας ότι δεν επιδιώκει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και συνέχισε να διατηρεί και να διευρύνει τη γνώση του για τα πυρηνικά όπλα μετά την υπογραφή της συμφωνίας του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος με τη διεθνή κοινότητα.

«Οι ηγέτες του Ιράν επανειλημμένως διαψεύδουν ότι επιδίωξαν την κατασκευή πυρηνικών όπλων» κατήγγειλε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε και αναμεταδόθηκε απευθείας από τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα.

«Σήμερα βρίσκομαι εδώ για να σας πω ένα πράγμα: Το Ιράν είπε ψέματα».

«Αφού υπέγραψε τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα το 2015, το Ιράν ενέτεινε τις προσπάθειές του να κρύψει τα μυστικά του αρχεία» σημείωσε.

«Το 2017 το Ιράν μετέφερε τα αρχεία του για τα πυρηνικά όπλα σε μια απόρρητη τοποθεσία στην Τεχεράνη».

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, το Ιράν συνέχισε να διατηρεί και να διευρύνει τη γνώση του για τα πυρηνικά όπλα προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει στο μέλλον.

Παρουσίασε μάλιστα έγγραφα, ορισμένα εκ των οποίων χρονολογούνται πριν από χρόνια, που υποτίθεται ότι αποδεικνύουν τις προσπάθειες του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τόνισε ότι η συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά άνοιξε το δρόμο στην Τεχεράνη προς την απόκτηση μιας ατομικής βόμβας, ενώ βασίστηκε σε ψέματα.

Το Ιράν «είπε αναίσχυντα ψέματα» όταν διαβεβαίωνε ότι δεν είχε ποτέ του πρόγραμμα για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, κατήγγειλε ο Νετανιάχου υπογραμμίζοντας ότι η Τεχεράνη συνεχίζει να επεκτείνει την εμβέλεια των πυραύλων της που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, το Ιράν έχει αναπτύξει ένα μυστικό πρόγραμμα που προβλέπει τον σχεδιασμό, την παραγωγή και δοκιμή πυρηνικών κεφαλών.

Εξάλλου, ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ σχετικά με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι μυστικές υπηρεσίες του και ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να εγγυηθεί για τη γνησιότητά τους. Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει «το σωστό» κατά την επαναξιολόγηση της συμφωνίας για τα πυρηνικά της Τεχεράνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter