Διαγραφή Κουρουμπλή: Μαθήματα πολιτικού ήθους

Διαγραφή Κουρουμπλή: Μαθήματα πολιτικού ήθους

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τέθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ύστερα από απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε χαρακτηρίσει τους βουλευτές της ΝΔ «δολοφόνους» με αφορμή την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα.

Παρά τις ευθύνες που απορρέουν όμως, από την εν λόγω επιστημονική τοποθέτηση του επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας την περίοδο εκείνη, Σωτήρη Τσιόδρα, τόσο για την προβληματική κατάσταση στο ζήτημα των ΜΕΘ, όσο και για την μέθοδο με την οποία θα έπρεπε να έχει στελεχωθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν γένει, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έλαβε εξ αρχής σαφείς αποστάσεις από την εν λόγω τοποθέτηση.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με… «τελεσίγραφο» του, ζήτησε σκοπίμως να ανακαλέσει, τον βαρύ χαρακτηρισμό του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής , ειδάλλως θα ήταν μονόδρομος η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, όπως και έγινε.

Ανάλογες ενδείξεις πολιτικού ήθους ωστόσο, δεν  έγιναν ορατές όταν χρησιμοποιήθηκαν εξίσου ακραίοι χαρακτηρισμοί εντός του Κοινοβουλίου, με αφορμή τον τρόπο που έσπευσε ο κύριος Χρυσοχοΐδης να αντιπαραθέσει την αντιστοιχία νεκρών από την πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 100 και πλέον ανθρώπους.

Ο πρωθυπουργός βέβαια, όχι μόνο δεν έσπευσε σε αντίστοιχη κίνηση, απέναντι στον τότε Υπουργό του και δη Προστασίας του Πολίτη, αλλά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε στη Βουλή την περίφημη φράση: «Στην μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα, στην άλλη φέρετρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter