«Διαίρει και βασίλευε» το κόλπο Χατζηδάκη για να δικαιολογήσει τους νέους φόρους

«Διαίρει και βασίλευε» το κόλπο Χατζηδάκη για να δικαιολογήσει τους νέους φόρους
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI

Να ψοφήσει το κατσίκι του γείτονα! Ετσι προσπαθεί να «πουλήσει» ο Κωστής Χατζηδάκης το νέο νόμο που επιβάλει τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τα λέει και τα χαίρεται ο υπουργός Οικονομίας. Με θαυμαστικό στην πρόταση έγραψε στο Χ: «Για πρώτη φορά, μετά από πολλές δεκαετίες, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα καταβάλουν μεσοσταθμικά χαμηλότερους φόρους από τους ελεύθερους επαγγελματίες!»

Προσέξτε: Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν θα καταβάλουν λιγότερους φόρους. Δεν έγινε κάποια μείωση σε αυτούς. Απλώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε αυθαίρετους φόρους στους ελεύθερους επαγγελματίες, που είτε έχουν είτε δεν έχουν εισοδήματα θα πληρώσουν περισσότερα.

Αυτό ο υπουργός το θεωρεί δίκαιο. Ενώ π.χ. να φορολογηθεί ο μεγάλος πλούτος είναι κρίμα κι άδικο. Να εισπράττει κάποιος μερίσματα από τα υπερκέρδη των Τραπεζών και να φορολογείται λιγότερο από τον μισθωτό, τον συνταξιούχο και τον ελεύθερο επαγγελματία είναι ιερός και απαράβατος κανόνας για τον νεοφιλελεύθερο υπουργό.

Αυτό που χαιρέκακα έγραψε είναι ο ορισμός του κοινωνικού αυτοματισμού. Μια πρόσκληση να σφαχτούν μεταξύ τους οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ποιος πληρώνει περισσότερο και ποιος λιγότερο φόρο. Γέλια που θα κάνουν οι εφοπλιστές…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter