Διακοπές: Tips διατροφής για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες σας

Διακοπές: Tips διατροφής για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες σας

Το καλοκαίρι έφτασε και για πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφή και πρόγραμμα ελέγχου του βάρους τους, αυτό μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα, αφού εμφανίζονται διαρκώς διατροφικές προκλήσεις.

Επιπλέον, το γεγονός ότι θα βρεθείτε σε μη οικείο περιβάλλον, όπου η επιλογή φαγητού είναι τελείως διαφορετική, καθώς και τα συχνά γεύματα εκτός σπιτιού, είναι παράγοντες που μπορεί να σας δυσκολέψουν περαιτέρω.

Γενικά

Οι διακοπές είναι χρόνος χαλάρωσης και απόλαυσης και μερικές φορές οι άνθρωποι τις θεωρούν ασύμβατες με τον περιορισμό φαγητού και ποτού.

Αξίζει όμως να αναλογιστείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις διακοπές σας χωρίς να χρειαστεί να ακυρώσετε όλη αυτή την σκληρή δουλειά που επενδύσατε στην απώλεια βάρους.

Πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε τον στόχο σας. Αν νιώθετε ότι δε θέλετε να συνεχίσετε την απώλεια βάρους, ένας λογικός και εφικτός στόχος μπορεί να είναι η συντήρηση του βάρους.

Καθώς θα παίρνετε αυτή την απόφαση, μπορείτε να σκεφτείτε τι θα ήταν ευχάριστο να κάνετε κατά την περίοδο των διακοπών σας, εκτός από το να μπορείτε να τρώτε και να πίνετε χωρίς περιορισμό, αφού οι διακοπές προσφέρουν μια ιδανική ευκαιρία να εξασκηθείτε σε νέες συνήθειες, με τις οποίες να μπορείτε να αυξήσετε ευχάριστα και την φυσική σας δραστηριότατα όπως κολύμπι, ρακέτες, βόλτα στη φύση, water sports κ.α.

Σημαντικό στοιχείο για την περίοδο των διακοπών είναι ο προγραμματισμός, η σταθερότητα των γευμάτων και η παρακολούθηση. Τι σημαίνουν αυτά;

Δείτε παραδείγματα

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, άρα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε καταναλώσει κάποια σνακ μέχρι να έρθει η ώρα της ταβέρνας. Άρα, ξεκινάμε κάθε μέρα με ένα καλό πρωινό, όπως τοστ ή μια μικρή ομελέτα ή γιαούρτι με φρούτα.

Πάμε στην παραλία, παίρνοντας μαζί μας κάποια φρούτα ως σνακ, όπως κεράσια, βερίκοκα κ.ά.

Δεν ξεχνάμε την ενυδάτωση και καταναλώνουμε σίγουρα ένα λίτρο νερό, όση ώρα είμαστε κάτω από τον ήλιο.

Κάνοντας τα παραπάνω, δεν θα είμαστε τελείως νηστικοί, ούτε αφυδατωμένοι, άρα θα έχουμε και περισσότερη αυτοσυγκράτηση στο γεύμα.

Στην ταβέρνα, αποφεύγουμε το κυρίως γεύμα αν η παρέα θέλει να παραγγείλει αρκετά ορεκτικά – ή το αντίθετο: Αν δεν παραγγείλουμε ορεκτικά, τρώμε τη σαλάτα μας και ένα κυρίως πιάτο.

Αποφεύγουμε την μεγάλη κατανάλωση ψωμιού και τηγανητών ορεκτικών. Μια μερίδα τηγανητές πατάτες και τηγανητά κολοκυθάκια θα μας δώσουν 1.000 θερμίδες, χωρίς να το καταλάβουμε!

Αν θέλουμε γλυκό στο τέλος, προσπαθούμε να φάμε λιγότερο φαγητό και το μοιραζόμαστε.

Προσέχουμε την ποσότητα αλκοολούχων ποτών ή αναψυκτικών με ζάχαρη. Προτιμάμε νερό ή αναψυκτικά light.

Προσπαθούμε να αποφύγουμε τη διπλή επίσκεψη σε εστιατόριο. Το ένα γεύμα (μεσημέρι ή βράδυ), μπορεί να είναι κάτι πολύ ελαφρύ. Μια χωριάτικη σαλάτα (με ελάχιστο ή καθόλου ψωμί) ή μια φρουτοσαλάτα είναι καλές λύσεις.

Αν παραμείνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα στον τόπο διακοπών, φροντίζουμε να επισκεπτόμαστε μία φορά την εβδομάδα κάποιο φαρμακείο για ζύγισμα. Αν δούμε ότι ξεφεύγουμε, αρχίζουμε να προσέχουμε λίγο παραπάνω. Ένα με δυο έξτρα κιλά, μπορούν γρήγορα να ξαναχαθούν. Περισσότερα μπορεί να μας δυσκολέψουν.

Σε όποια κοινωνική εκδήλωση και να παρευρεθείτε, προσπαθήστε να επικεντρωθείτε σε μη διατροφικές πτυχές, όπως συζήτηση με φίλους που έχετε πολύ καιρό να δείτε κ.α

Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο σας σωστά, σηκωθείτε από την ξαπλώστρα και θα επιστρέψετε στην δουλειά σας πιο υγιείς και ξεκούραστοι από ποτέ.

Καλό καλοκαίρι!

Πηγή: Runnfun

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter