Διακόπηκαν ξαφνικά οι συνομιλίες Τραμπ και Κιμ – Καμία συμφωνία, λέει ο Λευκός Οίκος

Διακόπηκαν ξαφνικά οι συνομιλίες Τραμπ και Κιμ – Καμία συμφωνία, λέει ο Λευκός Οίκος

Άδοξα ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σύνοδο Κορυφής των δύο ηγετών, που πραγματοποιείται στο Βιετνάμ αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου δεν υπήρξε καμία συμφωνία για τα πυρηνικά μεταξύ των δύο χωρών. 

Αν και όλα φαινόντουσαν πως κυλούσαν ομαλά και οι σχέσεις των δύο ηγετών είχαν ομαλοποιηθεί, η σημερινή εξέλιξη δημιουργεί εντύπωση.

Στη χθεσινή ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες φαινόντουσαν ιδιαίτερα ευδιάθετοι και αισιόδοξοι πως θα βρεθεί λύση στο ζήτημα των πυρηνικών. Μάλιστα ο Βορειοκορεάτης ηγέτης  τόνισε ότι δεν θα είχε ταξιδέψει στο Ανόι εάν δεν ήταν «έτοιμος» για την αποπυρηνικοποίηση της χώρας του.

Ωστόσο, η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου «πάγωσε» όσους περίμεναν μια συμφωνία. 

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δεν κατέληξαν σε συμφωνία έπειτα από δύο ημέρες συναντήσεων στο Βιετνάμ, όμως είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και την οικονομία της. Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία προς το παρόν, όμως οι ομάδες των δύο πλευρών ανυπομονούν να συναντηθούν ξανά στο μέλλον», ανέφερε η Σάρα Σάντερς εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είχε δείξει ότι τίποτα δεν πήγαινε κατ΄ευχήν λέγοντας ότι ακυρώθηκε το γεύμα εργασίας, ενώ αρνήθηκε να πει αν θα γίνει τελετή υπογραφής της συμφωνίας. Οι δυο άνδρες μετά την ξαφνική διακοπή των διαπραγματεύσεων αναχώρησαν για τα ξενοδοχεία τους. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter