Διακτίνιση στο ‘50

Διακτίνιση στο ‘50

Με ταχύτατους ρυθμούς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη επιστρέφει τη χώρα στη δεκαετία του ’50.

Οι «άριστοι» οικονομολόγοι του Κυριάκου κατάφεραν μέσα σε μόλις πέντε μήνες από την άνοδο τους στην εξουσία να στείλουν μια οικονομία με θετικό πρόσημο στην ύφεση, στερώντας την από οποιαδήποτε ασπίδα προστασίας απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού που έφτασε λίγους μήνες αργότερα. Σε συνάρτηση με το ότι δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να προστατεύσει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, αν και είχε μαξιλάρι 37 δις. στα κρατικά ταμεία, είναι η χώρα να ετοιμάζεται να υποστεί μια βίαιη φτωχοποίηση και ζήσει το χειρότερο μεταπολεμικά φθινόπωρο.

Μέσα στην τρίμηνη καραντίνα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, πέρασε από τη Βουλή το εκπαιδευτικό όραμα της ίδιας και του κόμματός της το οποίο εξαντλείται στην επαναφορά της διαγωγής, στην απαρχαιωμένη διδασκαλία και στην αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων. Δημιουργεί ένα σχολείο-εξεταστικό κέντρο, με περισσότερους μαθητές ανά τάξη, με την εμπέδωση πολλαπλών ταχυτήτων μεταξύ των σχολικών μονάδων που μόνο η επαναφορά της ποδιάς και του πηλήκιου μένει για να ταυτίζεται με αυτό της δεκαετίας του ’50.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με σταθερά βήματα αποσυγχρονίζει ταχύτατα τη χώρα και την επιστρέφει στην κοινωνία του αλήστου μνήμης «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια».

Οι τελευταίες αλλά όχι όπως όλα δείχνουν ελάσσονες ψηφίδες του κοινωνικού παζλ που θέλουν να επιβάλλουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ακροδεξιά κυβέρνησή του τοποθετήθηκαν μόλις χθες.

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και ενάντια στις προσπάθειες που έγιναν από τη Μεταπολίτευση και από όλα τα δημοκρατικά κόμματα συμπεριλαμβανομένης της Νέας Δημοκρατίας να ξεπεραστεί το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, φέτος στις γιορτές μίσους που οργανώνονται κάθε χρόνο στο Γράμμο από ακροδεξιές οργανώσεις, θα παραστεί για πρώτη φορά ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Μάλιστα το παράρτημα της Ενωσης Αποστράτων αξιωματικών που διοργανώνει τις εκδηλώσεις αναφέρει ότι αυτές «θα τελεστούν στις 30 Αυγούστου και αφορούν τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες αλλά και όσους αγωνίστηκαν στο πλευρό τους κατά τις επιχειρήσεις 1946-1949 κατά των “κομμουνιστοσυμμοριτών”».

Η Παρασκευή μας επιφύλασσε και μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη. Με κυβερνητική απόφαση η οποία πήρε ΦΕΚ στις 14 Αυγούστου δεν επιτρέπεται η πώληση και διανομή αλοκολούχων ποτών μετά τις 12 το βράδυ από κανένα σημείο πώλησης. Ούτε καν από τα περίπτερα ή από τις εταιρείες delivery. Είναι μακράν η πιο γελοία απόφαση μιας πανικόβλητης κυβέρνησης που με τις αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις της κατάφερε να χάσει τον έλεγχο στο δεύτερο κύμα κορονοϊού που έχει ενσκήψει στην Ελλάδα.

Αλλά ταυτόχρονα δείχνει το πόσο συντηρητικοί είναι αυτοί που κυβερνούν σήμερα τη χώρα, άσχετα αν θέλουν να πλασάρονται ως εκσυγχρονιστές.

Η Ελλάδα δυστυχώς απομακρύνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα από την Ευρώπη του διαφωτισμού που πολύ αργά και με τεράστιες προσπάθειες από την κοινωνία, είχε καταφέρει να πλησιάσει.

Οι ευθύνες για την πορεία αυτή ανήκουν αποκλειστικά στη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συντηρητική ακροδεξιά στροφή που σε συνάρτηση με τη φτωχοποίηση της κοινωνίας δημιουργούν συνθήκες αναθέρμανσης φασιστικών ιδεολογιών πρέπει να σταματήσει άμεσα. Και αυτό μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να το επιτύχει.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter