Διακυβέρνηση αλά… εταιρεία -Πόιντ σύστεμ για υπουργούς, «ανεμοδείκτης» αξιολόγησης και για δημοσίους υπαλλήλους

Διακυβέρνηση αλά… εταιρεία -Πόιντ σύστεμ για υπουργούς,  «ανεμοδείκτης» αξιολόγησης και για δημοσίους υπαλλήλους

Έρχεται_x000D_
πόιντ σύστεμ για υπουργούς! Ένα είδος_x000D_
βαθμολόγησης για την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου εγκαινιάζεται από την_x000D_
κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Σε στενή εποπτεία από το πρωθυπουργικό γραφείο θα βρίσκονται οι επικεφαλής των 17 υπουργείων και θα αξιολογούνται για την υλοποίηση του έργου τους, με βάση την …στοχοθεσία. Τα σφικτά χρονοδιαγράμματα για τις δράσεις ανά τομείς αποτυπώνονται ηλεκτρονικά και θα παρακολουθείται η εξέλιξη υλοποίησής τους. Στους φακέλους που έχουν πια ανά χείρας οι υπουργοί καταγράφονται οι νομοθετικές ρυθμίσεις, τα νομοσχέδια και οι υπουργικές αποφάσεις με χρονικά ορόσημα διεκπεραίωσης , υπογραφής και κατάθεσης στη βουλή. Ένα ενδοκυβερνητικό μνημόνιο, στα χνάρια του μνημονίου των εκπροσώπων των δανειστών, καλούνται να φέρουν εις πέρας οι υπουργοί και το Μαξίμου τους «τρέχει» για να φέρουν γρήγορα τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και κυρίως να δώσουν άμεσα την εικόνα στους πολίτες ότι κάτι αλλάζει στην καθημερινότητά τους.

Αυτό όμως που φαίνεται να θέλει να εδραιώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η αποδοχή ενός συστήματος διακυβέρνησης αλά …εταιρεία, επιχειρώντας να διαμορφωθεί μια αντίληψη στο κοινωνικό σώμα ότι το κράτος είναι κάτι σαν επιχείρηση -δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τεχνοκράτες, κάποιοι εκ των οποίων έρχονται απευθείας από το γραφείο του ΣΕΒ, άλλοι ηγούνται σε υπουργικούς θώκους που συνδέονται εξ αντικειμένου με εταιρείες στις οποίες προϊσταντο μέχρι χθες κ.ο.κ.. Επομένως, η πίεση των πρώτων ημερών για «υπουργικές επιτυχίες» επιδιώκει να λειτουργήσει ευνοϊκά για παρεμβάσεις και στο δημόσιο με διοίκηση κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωση επιχειρηματικού μάνατζμεντ . Πόιντ σύστεμ για αξιολόγηση υπουργών; Κόκκινες κάρτες και στο δημόσιο εν ευθέτω.

Η αξιολόγηση δομών και δημοσίων υπαλλήλων έρχεται-με σύστημα αποδοτικότητας, δείκτες μέτρησης αποτελεσμάτων, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Παράλληλα, από την ηλεκτρονική παρακολούθηση του υπουργικού έργου, ένα τσιγάρο δρόμος (αν και σε λίγο θα ξεκινήσει και η πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου) μέχρι την ψηφιοποιημένη κανονικότητα του δόγματος του νόμου και της τάξης στην καθημερινότητα… Κι όλα αυτά, με τη θεσμοθέτηση της νέας αντίληψης για το κράτος και την εφαρμογή του νέου μοντέλου διακυβέρνησης, έχουν τη σφραγίδα του …επείγοντος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Καλοκαιρινή βιάση και κρίσιμο πρώτο τρίμηνο, με κυβερνητικό στόχο να προλάβουν οι επιτελείς της ΝΔ στον ιστό των θεσμικών πρωτοβουλιών προτού να εκδηλωθούν συντονισμένα αντιδράσεις σε αντιλαϊκά μέτρα και πολιτικές.

Δείτε ακόμη: Αυστηρός ο Κυριάκος προς τους Υπουργούς – Δεσποτικό ύφος και απειλές για «παρακολούθηση» του έργου τους (Video – Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter