Διάλογοι ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να δεις τι θα κάνει ο Γιάννης» – «Είναι ψηφοφόροι του… θα έχουμε πρόβλημα κομματικό»

Διάλογοι ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να δεις τι θα κάνει ο Γιάννης» – «Είναι ψηφοφόροι του… θα έχουμε πρόβλημα κομματικό»
Γιάννης Κεφαλογιάννης (EUROKINISSI)

Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Λευτέρης Ζερβός συνομιλεί με τον Γιάννη Τρουλλινό, προ ημερών παραιτηθέντα διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον συμβουλεύει να ενημερώσει τον προϊστάμενό του για τους ελέγχους που ετοιμάζεται να κάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη, καθώς “είναι ψηφοφόροι του Κεφαλογιάννη”.

Δεν είναι γνωστό αν ο υπουργός έπραξε κάτι για να παρέμβει στους ελέγχους, όταν ενημερώθηκε από τον Γ. Τρουλλινό, ωστόσο η συγκεκριμένη συνομιλία τον βάζει για τα καλά στο κάδρο. Ο λόγος άλλωστε για τον οποίο παραιτήθηκε ο κ. Τρουλλινός είναι ακριβώς οι συνομιλίες του στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στη συγκεκριμένη, συζητά με τον Λ. Ζερβό πως θα μπορούσε να γίνει ώστε οι έλεγχοι να είναι στημένοι, να πάνε δηλαδή -όπως λένε χαρακτηριστικά στους διαλόγους- “μιλημένα”, “να κάτσουνε ‘κει στο καφενείο, να τα μετρήσουνε όμορφα” από εκεί!

Πρόκειται για τους ελέγχους που επρόκειτο να γίνουν στα Ζωνιανά. Υπενθυμίζεται ότι σε άλλη συνομιλία, ο Γρύλλος Παπαδάκης, μέλος φαμίλιας από τα Ζωνιανά, καυχιόταν στον ίδιο, τον Λευτέρη Ζερβό, ότι πήρε τηλέφωνο τον υπουργό Κώστα Τσιάρα και τον ρωτούσε για τους ελέγχους, απειλώντας ότι το πολιτικό κόστος θα είναι “τεράστιο”!

Η έκταση της διαφθοράς μεταξύ των Κρητικών που εν δυνάμει θίγονται από τους ελέγχους είναι προφανής και από αυτό τον διάλογο. “Θα’χουμε πρόβλημα, είναι πολιτικό το ζήτημα” λέει ο Ζερβός. “Εκεί είνι όλοι ψηφό… Είναι ψηφοφόροι του Κεφαλογιάννη, δεν είναι ψηφοφόροι, δηλαδή όλοι αυτοί που βλέπεις, είναι Νέα Δημοκρατία. Όλοι. Δεν είναι κάποιοι Νέα Δημοκρατία, κάποιοι Σύριζα. Είναι όλοι Νέα Δημοκρατία” τονίζει στον συνομιλητή του.

Αναφέρει επίσης, μιλώντας στον Γιάννη Τρουλλινό, πως ο τότε πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης έδειξε την ελέγκτρια Παρασκευή Τυχεροπούλου ως εκείνη που “ευθύνεται” για το ότι ξεκίνησαν οι έλεγχοι, κάνοντας καταγγελία. Και στοχοποιώντας την έτσι σε κάποιους από τους τοπικούς παράγοντες της Κρήτης.
Οι συνομιλητές αναφέρονται και στον Μπαμπασίδη, σχολιάζοντας πως είναι Νεοδημοκράτης μεν, αλλά διοικητικός, όχι “πολιτικός”. Αλλά και πως “σκέφτεται τον κ…λο του”.

Αναλυτικά η συνομιλία:

«Ζερβός Ελευθέριος: Μμ. Μου λέει αντιπρόεδρε έλα λίγο να σου πω.. που σε θέλω. Λέω τί έγινε; Τι έπαθες; Μου λέει τώρα με πήρε ο πρόεδρος και τα λοιπά και τα λοιπά. Ξέρεις για ποιο θέμα σου λέω τώρα;
Τρουλλινός Ιωάννης: Μου ‘πε ο Γρύλλος (σ.σ. Παπαδάκης) βέβαια.
Ζ.Ε.: Μμ ναι.
Τ.Ι.: Μ.
Ζ.Ε.: Εγώ το ‘μαθα από τον Αλεξόπουλο τώρα, πε, σου λέω προχθές κι ήρθα σήμερα εδώ και μας το ΄πε και ο Μπαμπά.
Τ.Ι.: Μ.
ΖΕ: Ότι επειδή είχε γίνει ένα θέμα λέει, με την Τυχεροπούλου και κάνει καταγγελία στην καταγγελία, ότι δεν κάνει ο, έλεγχο ο οργανισμός και τα λοιπά, πρέπει μου λέει να προχωρήσουμε σ’ όλες τις καταγγελίες να τις τσεκά, ελέγουμε. Του λέω ρε ‘συ Κυριάκο (σ.σ. Μπαμπασίδη), κοίτα εγώ επειδή είναι το χωριό μου, δεν θέλω πολύ νααα, να παίρνω θέση επί τούτου, τόσο όσο του λέω. Ήταν και ο Μπαμπά, ε ο Κουρδής μαζί, ο Γιάννης.
ΤΙ: Χμ, χμ.
ΖΕ: Και του λέω ρε φίλε καταλαβαίνεις ότι εκεί, θα ΄χουμε πρόβλημα, είναι πολιτικό το ζήτημα. Εκεί είναι όλοι ψηφό.
ΤΙ: Ε, βέβαια.
ΖΕ: Είναι ψηφοφόροι του Κεφαλογιάννη, δεν είναι ψηφοφόροι, δηλαδή όολοι αυτοί που βλέπεις, είναι Νέα Δημοκρατία.
ΤΙ: Μ.
ΖΕ: Όλοι. Δεν είναι κάποιοι Νέα Δημοκρατία, κάποιοι Σύριζα. Είναι όλοι Νέα Δημοκρατία. Δεν καταλαβαί; Εεε, θξα ‘χω, θα ‘χουμε πρόβλημα κομματικό. Θα δηλαδή, εκεί κι εγώ πιστεύω ότι είναι, επειδή έγινε μέσα από τους, μέσα από το ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε αυτό. Και από τον εεε, απ’ ότι μα, έμαθα μετά από την πορεία κι απ’ το Σμπόκο. Ξέρεις το Σμπόκο; Το λέω.
ΤΙ: Χμ, χμ.
ΖΕ: Τον ααα, Ματζα, Ατζαρα. Πώς λέγεται αυτός; Πώς τον λεν;
ΤΙ: Μμμ.
ΖΕ: Ναι. Ε, είναι θέμα για να πλήξουνε και τον Κεφαλογιάννη τότε επειδή έγινε το σκηνικό στα Ζωνιανά και ήρθε και την Νέα Δημοκρατία, κατ’ επέκταση. Λοιπόν, εεε, δες τι θα κάνεις αλλά εγώ θα έλεγα, να δεις τι θα κάνει ο Γιάννης ο ίδιος, όχι εσύ δηλαδή να το, να το δει ε, και αυτός.
ΤΙ: Ωραία.
ΖΕ: Γιατί αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, ότι ‘νταξει, εγώωω έχω μιλήσει ρε παιδί μου και με τον Αλεξόπουλο…πως θα μαζευτείτε πως θα είστε, αν δεν το αποφύγουμε, όσο το δυνατόν καλύτερα. Αλλά κι πάλι σου λέγω ‘γω από την εμπειρία μου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρούνε. Και θα γίνει της πουτάνας μετά. Ε;
ΤΙ: ‘Νταξει, η λογική θα ‘ναι, ν’ αποφευχθεί ή αν δεν αποφύγει, αν αποφεύγεται, νααα.
ΖΕ: Η λογική είναι ναα πάνεεε οι άνθρωποι.
ΤΙ: Να ση.
ΖΕ: Να κάτσουνε ‘κει στο καφενείο, να τα μετρήσουνεεε όμορφα, ωραία.
ΤΙ: Αυτό.
ΖΕ: Και να σηκωθούν, να παν’ να φύγουνε.
ΤΙ: Χμ. Αυτό, αυτό.
ΖΕ: ‘Νταξει. Πήγαινε να τα μετρήσεις κάτσε ‘κει σεεε, πήγαινε πάνω στα χειμαδιά και μέτρα, ότι βλέπεις κι είσαι ‘νταξει.
ΤΙ: Αυτό.
ΖΕ: Αλλά αυτό για να γίνει, θα πρέπει να πάνε άνθρωποι οι οποίοι να είναιιι.
ΤΙ: Μιλημένα.
ΖΕ: Φυσιολογ. Ναι, να είναι ‘νταει. Άμα μου πάνε τώρα από ‘δωωω, τα σκυλιά του πολέμου, δεν ξέρω τι θα στείλει εδώ η Κουρμέντζα, με τοοο Μπαμπασίδη. Τι να σου πω; Α, αυτή η κουβέντα όμως γίνεται οι δύο μας τώρα, γιατί ξέρω ότι θες να μιλήσεις με τον Κυριάκο, αλλά αυτά που σου λέω τώρα, δεν θα του τα μεταφέρεις.
ΤΙ: Ρεε Λευτέρη, προς Θεού. Μα είναι δυνατόν, αφού;
ΖΕ: Γιατί εγώ σου μιλάω. Εντάξει, Νέο Δημοκράτης είναι και αυτός, αλλά εγώ σου βλέπω και το τοπικό κομμάτι της Κρήτης.
ΤΙ: Ρε ‘συ αφού ξέρεις, εμείς τώρα μιλάμε ανοιχτά. Τι να λέμε μαλακίες;
ΖΕ: Ε, ωραία.
ΤΙ: Είναι δυνατόν; Εσύ.
ΖΕ: ‘Ντάξει, αηυτός, αυτός από την μια ‘κει, θέλει να φυλαχ.
ΤΙ: Εσένα ο ρόλος σου είναι πολιτικός, κακά τα ψέματα, δεν είναιιι εκεί πέρααα, μόνο διοικητικός.
ΖΕ: Και αυτοπυνού πολιτικός έπρεπε να ε,ε, έπρεπε να είναι… Αλλά το σκέφτεται και λίγο τοο, σκέφτεται τον κώλο του.
ΤΙ: Μμ»

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Τα κράτη μετατρέπονται σε ιδιωτικές εταιρείες των Προέδρων, των πρωθυπουργών και των ολιγαρχών

Κίνημα Δημοκρατίας: Η πολιτική ουδετερότητα των Ενόπλων Δυνάμεων καταστρατηγείται

«Ποιους εξυπηρετεί η κατάργηση του ΣΔΟΕ;» – Πόσο τυχαίο είναι ότι συνεργάζεται με τον ευρωπαίο εισαγγελέα;

Documento Newsletter