Διαμάντι σε σχήμα καρδιάς πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ! (Video)

Διαμάντι σε σχήμα καρδιάς πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ! (Video)

Το μεγαλύτερο “άψογο” διαμάντι λαξευμένο σε σχήμα καρδιάς που έχει τεθεί ποτέ σε δημοπρασία, πωλήθηκε χθες βράδυ στη Γενεύη αντί σχεδόν 15 εκατομμυρίων δολαρίων, τιμή που συνιστά “παγκόσμιο ρεκόρ”, ανακοίνωσε ο οίκος Christie’s.

Το σπάνιο κομμάτι που προτάθηκε στην παραδοσιακή δημοπρασία υψηλής κοσμηματοποιίας του Μαΐου του διάσημου οίκου αποτελείται από ένα κολιέ καλλιεργημένων μαργαριταριών στο κέντρο του οποίου είναι δεμένο το διαμάντι, μια πέτρα 92 καρατίων.

Πωλήθηκε αντί 14,99 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων (περίπου 13,45 εκ. ευρώ). “‘Εχουμε ένα παγκόσμιο ρεκόρ” για ένα διαμάντι λαξευμένο σε σχήμα καρδιάς, δήλωσε στο AFP η εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών Αλεξάντρα Κίντερμαν.

Το λευκό διαμάντι (κατηγορία χρώματος D, καλύτερος δυνατός βαθμός χρώματος για ένα διαμάντι), πλήρους καθαρότητας, ονομάζεται “La Legende”, εκτιμάτο από τους ειδικούς μεταξύ 14 και 20 εκατομμύρια δολάρια.

Υπογράφεται από τον οίκο Boehmer & Bassenge, ένα νέο μέλος στον πολύ κλειστό κύκλο των μεγάλων κοσμηματοπωλών, ο οποίος πήρε τα ονόματα των περίφημων παρισινών κοσμηματοπωλών της αυλής του βασιλιά της Γαλλίας στον 18ο αιώνα. Αυτοί οι κοσμηματοπώλες φιλοτέχνησαν το περίφημο “Κολιέ της Βασίλισσας” με σχεδόν 650 διαμάντια βάρους 2.800 καρατίων, η ιστορία του οποίου εξελίχθηκε μια από τις γνωστότερες οικονομικές απάτες της εποχής, η οποία κλόνισε βαθιά τη μοναρχία υπό τον Λουδοβίκο 16ο.

Σήμερα ιδιοκτήτης του οίκου Boehmer & Bassenge είναι ένας έμπορος διαμαντιών από την Αμβέρσα.

Το προηγούμενο ρεκόρ για ένα διαμάντι κομμένο σε σχήμα καρδιάς κατείχε από το 2011 ένα διαμάντι 56,51 καρατίων που είχε πωληθεί τότε στην τιμή των 10,9 εκ. δολαρίων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter