Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας: «Νέα κτίρια μένουν κλειστά λόγω ελλείψεων προσωπικού»

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας: «Νέα κτίρια μένουν κλειστά λόγω ελλείψεων προσωπικού»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του Ασκληπιείου Βούλας για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο την ώρα που βρισκόταν εκεί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για τον αγιασμό κτιρίου 115 κλινών, δωρεάς Κωνσταντίνου Μαρτίνου.

Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει ότι παρά τις πανηγυρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη «Τα καινούργια κτίρια που κατασκευάζονται με χρήματα των ιδιωτών παραμένουν κλειστά, αφού δεν υπάρχει το αναγκαίο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για να τα λειτουργήσει. Οι ίδιοι που δηλώνετε στα ΜΜΕ για τα υπερσύγχρονα ΤΕΠ και άλλες παχιές κουβέντες, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις ομολογείται την αδυναμία λειτουργίας του νέου ΤΕΠ και του Σταθάτειου, αφού λείπει προσωπικό».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων: «Συνεχίζουν να μας λείπουν βασικές ειδικότητες, στην κατεύθυνση του γενικού νοσοκομείου. Οι συνάδελφοι μας παραμένουν σε αναστολή εργασίας, παρότι όλα τα επιστημονικά δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι όλοι, εμβολιασμένοι και μη, μεταδίδουμε και νοσούμε .Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας, επικουρικοί – ΟΑΕΔ – εργολαβικοί, παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Παραμένουμε εκτός ΒΑΕ, παρότι μετράμε νεκρούς από την πανδημία, πολλοί υποφέρουμε από burn out, αλλά και πλείστες παθήσεις του μυοσκελετικού, καρδιαγγειακού κ.ά., ενώ είναι τεκμηριωμένη η ψυχική επιβάρυνση που συνεπάγεται η εργασία μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter