Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Εσωτερικών την Παρασκευή για τα προβλήματα των σχολείων στο Αιγάλεω

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Εσωτερικών την Παρασκευή για τα προβλήματα των σχολείων στο Αιγάλεω

Τα σχολεία μπορεί να έκλεισαν και τυπικά η σχολική χρονιά να έλαβε τέλος, αλλά στον δήμο Αιγάλεω τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων παρέμειναν άλυτα και αυτή την περίοδο. Μάλιστα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο, όπως καταγράφηκαν σε εκτεταμένο ρεπορτάζ του documentonews.gr.

Η σχολική κοινότητα που πλήττεται άμεσα, οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς. Αποφάσισε να συνεχίσει να πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να βρεθούν λύσεις άμεσα, καθώς τρία κτίρια παραμένουν προβληματικά από τον σεισμό της 17ης Ιουλίου 2019. Τότε τα σχολεία του Αιγάλεω, γηρασμένα, χωρίς αντισεισμική προστασία, χωρίς σωστές επισκευές και επαρκή συντήρηση για χρόνια, έπαθαν σοβαρές ζημιές. Το κτίριο του 11ου δημοτικού σχολείου χαρακτηρίστηκε ακατάλληλο, ενώ τα κτίρια του 7ου και 17ου δημοτικών σχολείων –εκεί συστεγάζονται το Ειδικό Σχολείο και τα 15ο και 28ο νηπιαγωγεία– έχουν σοβαρά προβλήματα. Δυστυχώς τρία χρόνια τώρα ο δήμος Αιγάλεω δεν έχει καταφέρει ακόμα να επισκευάσει τα 7ο και 17ο δημοτικά ενώ, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το 11ο δημοτικό δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει οι μελέτες!

Έτσι αύριο, Παρασκευή 17 Ιουνίου, ένας μήνας προτού συμπληρωθούν τα τρία χρόνια από τον σεισμό που έπληξε τα σχολικά κτίρια, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω, η Β΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγάλεω καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών στις 9:00 το πρωί, όπου θα καταθέσουν υπόμνημα σχετικά με την κατάσταση των σχολικών κτιρίων του δήμου μας. Πέρα από τα σεισμόπληκτα κτίρια, θα προστεθεί το θέμα της έξωσης του 9ου δημοτικού σχολείου λόγω των απλήρωτων ενοικίων από τον δήμο –για τα οποία έχει λάβει το σχετικό κονδύλι από τον προϋπολογισμό–, η έλλειψη έργων συντήρησης και αποκατάστασης, η έλλειψη επαρκούς καθαριότητας και φυσικά η υποχρηματοδότηση.

Οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι τρία ολόκληρα χρόνια ο δήμος, το υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΤΥΠ, η Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Παιδείας περιπαίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα του Αιγάλεω πετώντας ο ένας στον άλλο το μπαλάκι της ευθύνης για την τραγική κατάσταση.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter