Διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Ινδίας για τα δικαιώματα του λαού του Κασμίρ

Διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Ινδίας για τα δικαιώματα του λαού του Κασμίρ

Η Ημέρα Πολιορκίας του Κασμίρ μνημονεύτηκε στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα, την 5η Αυγούστου, 2020, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των φίλων του Κασμίρ.

Ειδικότερα σχηματίστηκε ανθρώπινη αλυσίδα από ακτιβιστές και πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από την Πρεσβεία της Ινδίας.

Συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 300 διαδηλωτές, κρατώντας πανό και πλακάτ, φορώντας κόκκινα & λευκά μπλουζάκια με συνθήματα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά υπέρ των δικαιωμάτων του λαού του Κασμίρ. Σκοπός της διαμαρτυρίας ήταν η ευαισθητοποίηση ως προς την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στις περιοχές Κασμίρ και Τζαμού καθώς και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο λαό για την παράνομη κατάληψη από την κυβέρνηση της Ινδίας.

Η Διεθνής Κοινότητα οφείλει να αναγνωρίσει τις κτηνωδίες της Ινδίας και να υποστηρίξει το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του λαού του Κασμίρ μέσω δημοψηφίσματος, πολλάκις υποσχόμενο από διάφορα Συμβούλια Ασφαλείας, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι Φίλοι του Κασμίρ είναι ένα εγγεγραμμένο μη κερδοσκοπικό Σωματείο, με έδρα την Ευρώπη, με σκοπό την υπεράσπιση του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του Κασμίρ, καθώς και την ευαισθητοποίηση ως προς την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στις κατεχόμενες περιοχές Κασμίρ και Τζαμού από την κυβέρνηση της Ινδίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter