Διαμαρτυρία φωτορεπόρτερ κατά Χαρδαλιά: Αποχώρησαν από τη συνέντευξη Τύπου

Διαμαρτυρία φωτορεπόρτερ κατά Χαρδαλιά: Αποχώρησαν από τη συνέντευξη Τύπου

Να αποχωρήσουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου των Τσιόδρα και Χαρδαλιά αποφάσισαν φωτορεπόρτερ λόγω των πρωτοφανών απαιτήσεων που προσπάθησε να τους επιβάλλει το γραφείο Τύπου του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Όπως καταγγέλλουν οι φωτορεπόρτερ, υπεύθυνος από το γραφείο Τύπου του Νίκου Χαρδαλιά τους ενημέρωσε ότι έπρεπε να φωτογραφίσουν εντός λίγων λεπτών διότι οι ομιλητές ενοχλούνται από τα κλικ και τον θόρυβο.

Η πρωτοφανής στα χρονικά αυτή απαίτηση από το περιβάλλον του υφυπουργού εξόργισε τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην αίθουσα για να καλύψουν τη συνέντευξη Τύπου καθ’όλη τη διάρκειά της, κάτι δηλαδή που αποτελεί και τη δουλειά ενός φωτορεπόρτερ. Να εντοπίσει και να απαθανατίσει το χαρακτηριστικότερο εκείνο στιγμιότυπο που θα ξεχωρίσει.

Όπως λένε οι ίδιοι οι φωτορεπόρτερ δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο ποτέ στα χρονικά.

Μέχρι και σε συνεντεύξεις Τύπου πρωθυπουργών ή προέδρων ξένων χωρών δεν υπήρξε τέτοια απαίτηση, Έτσι, οι φωτορεπόρτερ αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει μέσω twitter ότι η κυβέρνηση θέλει να «ελέγχει την εικόνα και τη μετάδοσή της σ’ όλα τα επίπεδα».

Γράφει χαρακτηριστικά: αν αναρωτηθείτε γιατί δεν θα δείτε επαγγελματικές φωτογραφίες από το γεγονός Τσιόδρας/Χαρδαλιάς να ξέρετε ότι αποχώρησαν οι επαγγελματίες φωτορεπόρτερ ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απαράδεκτη συμπεριφορά του γραφείου τύπου του Χαρδαλιά. Προφανώς έχουμε κυβέρνηση που θέλει να ……ελέγχει την εικόνα και την μετάδοση της σ’ όλα τα επίπεδα.

Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες το οποίο εκθέτει την κυβέρνηση για την αυταρχική στάση που δείχνει σε βάρος φωτορεπόρτερ.

Το πρώτο είναι αυτό των δυο φωτορεπόρτερ στην Αντίπαρο που επιχείρησαν να φωτογραφίσουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο νησί. Όπως καταγγέλθηκε στο documentonews.gr, οδηγήθηκαν και κρατήθηκαν με εντολή Μητσοτάκη επί ένα πεντάωρο στο αστυνομικό τμήμα του νησιού επειδή τόλμησαν μόνο και μόνο να πλησιάσουν το μέρος όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός και να κάνουν τη δουλειά τους.

Μυστικά & Documento

26/06/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter