Διαμαρτυρία για τις κενές θέσεις της προκήρυξης ΑΣΕΠ 1Γ/2022 στην ΑΑΔΕ

Διαμαρτυρία για τις κενές θέσεις της προκήρυξης ΑΣΕΠ 1Γ/2022 στην ΑΑΔΕ

Την ίδια ώρα που είναι αναγκαίο να καλυφθούν οι κενές θέσεις στις φορολογικές υπηρεσίες και παραμένει οξύτατο το πρόβλημα υποστελέχωσης σε τελωνεία και στο Γενικό Χημείο του Κράτους, δεν κατέστη δυνατό να πληρωθούν οι θέσεις που προκηρύχθηκαν για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Αν και υλοποιήθηκε γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, τον Οκτώβριο του 2022, που αφορά στην υπ. αριθ. 1Γ/2022 προκήρυξη, για την πλήρωση 822 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την Α.Α.Δ.Ε. δεν πληρώθηκαν όλες οι θέσεις, λόγω αστοχιών των κριτηρίων του διαγωνισμού, όπως καταγγέλλουν μετέχοντες σε αυτόν.

Από τις 546 θέσεις στην κατηγορία ΠΕ πληρώθηκαν οι 146 θέσεις ενώ στην κατηγορία ΤΕ από τις 203 θέσεις πληρώθηκαν μόλις οι 38 θέσεις.

Το θέμα έχει φτάσει στη Βουλή, μέσω ερωτήσεων που έχουν καταθέσει βουλευτές.

Αρχές Ιανουαρίου 2023, εστάλη επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, στον Υπουργό Οικονομικών και στον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. από 123 υποψηφίους οι οποίοι περιγράφουν αναλυτικά τους λόγους που οδήγησαν στην αποτυχία του διαγωνισμού αλλά και τα αιτήματα τους. Σε αυτή αναφέρουν μεταξύ άλλων, «ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας που παρατηρήθηκε και αποτυπώθηκε στις βαθμολογίες που ανακοινώθηκαν με αποτέλεσμα την ύπαρξη τόσων λίγων επιτυχόντων στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ, μπορεί εύλογα να αποδοθεί τόσο στο υψηλότερο ποσοστό της αρνητικής βαθμολογίας και στην απαιτούμενη βάση ανά μάθημα, όσο και στους νέους όρους εξέτασης σε άγνωστα κατά ένα μεγάλο μέρος γνωστικά αντικείμενα. Ο συνδυασμός των προαναφερόμενων λόγων οδήγησε στον χαρακτηρισμό όλων όσοι υπογράφουμε την παρούσα επιστολή ως “μη επιτυχόντων”».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter