Διαμαρτυρία καλλιτεχνών σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη για τα ελλιπή και ανεπαρκή μέτρα του υπουργείου (Photos)

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη για τα ελλιπή και ανεπαρκή μέτρα του υπουργείου (Photos)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα «ελλιπή και ανεπαρκή» μέτρα στήριξης που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Πολιτισμού για τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, πραγματοποιούν αυτή την ώρα καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η καλλιτεχνική κοινότητα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τα ανεπαρκή μέτρα προς τους καλλιτέχνες.

Δύο διαμαρτυρίες ήταν προγραμματισμένες για σήμερα  Πέμπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού με σκοπό να διαδηλώσουν μέχρι το υπ. Εργασίας.

«Κανένα υπουργείο όμως δεν πρόκειται να πιεστεί για ουσιαστικά μέτρα στήριξης του πολιτισμού με μερικές δεκάδες ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες banner “Support Art Workers” στα προφίλ μας. Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί και έξω από τα social media, με κάθε πιθανή μορφή και φαντασία» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση oι καλλιτέχνες.

Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποίησαν μουσικοί και άλλοι καλλιτέχνες, εργαζόμενοι σε θέαμα και ακρόαμα, ζητώντας πρόσθετα μέτρα κοινωνικής προστασίας για τους κλάδους τους, ώστε να αντισταθμίσουν την απώλεια του εισοδήματός τους από τα μέτρα αποφυγής του κορονοϊού.

Τη συγκέντρωση κάλεσε η Πρωτοβουλία Μουσικών- Καλλιτεχνών και συμμετείχαν επίσης η ομάδα «support art workers», ο σύλλογος φοιτητών μουσικών, μέλη σχημάτων θεάτρου και κουκλοθεάτρου, και σε συμπαράσταση αριστερές οργανώσεις (ΛΑΕ,ΟΚΔΕ, Ταξική Πορεία, κ.ά.).

Οι διαδηλωτές ζήτησαν μηνιαία επιδότηση ανεργίας, επιδότηση ενοικίου, ελαφρύνσεις σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ και επιδότηση για τους ανέργους «όσο διάστημα χρειαστεί» για να εξομαλυνθεί η κατάσταση μετά την πανδημία, ώστε να μπορέσουν να εργαστούν.

Ακολούθησε πορεία που κατέληξε έξω από το ΥΜΑΘ.



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter