Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Διαμαρτυρία πυροσβεστών στο κέντρο της Αθήνας

«Νομοθετικό έκτρωμα» χαρακτηρίζουν οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας την τροπολογία που ψηφίστηκε στις 16  Φεβρουαρίου στη Βουλή και μετέτρεψε τη μονιμοποίηση που διεκδικούσαν σε παραμονή στην υπηρεσία για ακόμη τρία χρόνια. Μετά τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αυτήν την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην οδό Ευαγγελιστρίας.

Kάποιοι «επιθυμούν διακαώς τη διατήρηση του καθεστώτος των πληβείων και πατρικίων στο Πυροσβεστικό Σώμα», υποστηρίζουν οι διαδηλωτές σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν: «H δεδομένη μονιμοποίηση των περίπου 2.100 συναδέλφων (…) "μεταλλάχτηκε" μέρα μεσημέρι με ΦΕΚ σε τρίχρονη εργασιακή ομηρία».

«Η ανανέωση της πενταετούς θητείας των υπόλοιπων συναδέλφων που δεν μονιμοποιούνται προς το παρόν, είναι κατοχυρωμένη με ΦΕΚ μέχρι ένα άλλο ΦΕΚ να καταστρατηγήσει τα πάντα», συμπληρώνουν, διερωτώμενοι «ποιο θα είναι το εργασιακό μέλλον των επιλαχόντων πενταετών πυροσβεστών».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.