Διαμαρτύρονται οι μελισσοκόμοι για τη ηλεκτρονικό μητρώο Βορίδη

Διαμαρτύρονται οι μελισσοκόμοι για τη ηλεκτρονικό μητρώο Βορίδη

Έγγραφο διαμαρτυρίας για την «πρακτικά ανεφάρμοστη και άδικη για τον μελισσοκόμο απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το Ηλεκτρονικό Μητρώο», συνέταξαν Μελισσοκομικοί Σύλλογοι.

Όπως επισημαίνουν «το έγγραφο τεκμηριώνεται με επιχειρήματα και στηρίζεται στα παρακάτω 13 σημεία του Μητρώου».

Και προσθέτουν:

1.Ασυμφωνία του μητρώου με τον Καν. 1366/2015 όσο αφορά τον ορισμό της κυψέλης και του χρόνου καταγραφής των κυψελών (άρθρο 2, σημεία α, γ, και δ).
2. Ασυμφωνία μεταξύ μητρώου και εφαρμογής του Καν. 852/2004 (άρθρο 5, παρ. 1β)
3.Αλληλοαναιρούμενα άρθρα στο μητρώο (άρθρο 2, σημεία 1, γ και δ, και άρθρο 7 παρ. 6 α και παρ. 11)
4.Ουσιαστικές παραλείψεις παραγράφων άρθρου (άρθρο 7, παρ. 15)
5.Τα κεκτημένα δικαιώματα του μελισσοκόμου αποκαλούνται προνόμια του μητρώου απειλούνται να καταργηθούν για διάφορες αιτίες (άρθρο 5, σημεία α-ιβ και άρθρο 11, παρ. 1α, 1β, παρ. 2, παρ. 3 β και γ).
6.Τα προσωπικά δεδομένα του μελισσοκόμου εκτίθενται και αποτελούν πηγή ερευνών, συζητήσεων ή ελέγχων από αναρμόδιους φορείς (άρθρο 6, παρ.1 έως 4).
7.Η πολιτεία ζητά τα προσωπικά δεδομένα των μελισσοκόμων, περιγράφει αριθμό κρατικών και μη οργανισμών που θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα και απαιτεί από τον μελισσοκόμο να δηλώσει ενυπόγραφα ότι……. κατανοεί ότι τα προσωπικά του δεδομένα δεν κοινοποιούνται σε τρίτους (άρθρο 7 παρ. 13).
8.Απαράδεκτες γραφειοκρατικές διαδικασίες σε συνδυασμό με τις απειλούμενες κυρώσεις για στέρηση των κεκτημένων δικαιωμάτων (προνομίων του μητρώου) του μελισσοκόμου (άρθρα 4, 7,10).
9.Η υποχρέωση δήλωσης της μεταβολής εντός 15 ημερών είναι πρακτικά ανεφάρμοστη νοουμένου του ότι η αύξηση των μελισσιών γίνεται σταδιακά στην διάρκεια του έτους (άρθρο 7, παρ. 6γ).
10.Ο περιορισμός στον αριθμό των αφεσμών (5) που δύναται να συλλάβει ο μελισσοκόμος σε ένα έτος είναι αδιανόητος και εξωπραγματικός (άρθρο 7, παρ. 8γ).
11.Η ΔΑΟΚ θα πρέπει να κάνει αιτιολογημένη αποδοχή της τεκμηρίωσης του μελισσοκόμου για την αύξηση των μελισσιών του κατά 50-100% (άρθρο 7 παρ. 8 )
12.Οι κυρώσεις σε περιπτώσεις «μη συμμορφώσεων» με τις διατάξεις του Μητρώου είναι εξοντωτικές για τον μελισσοκόμο (άρθρο 11).
13.Δεν αναφέρεται ποιοι θα επωμιστούν το κόστος των εξονυχιστικών ελέγχων και των μετακινήσεων των υπαλλήλων της ΔΑΟΚ για τους ελέγχους στο 100% των μελισσοκόμων (Ηλεκ. Μητρώο)
Παρακαλείστε
α) Να σημειώσετε οποιοδήποτε άλλο σημείο εντοπίσετε στο Μητρώο το οποίο θα πρέπει να αναφερθεί, και
β) Οι Σύλλογοι οι οποίοι ενδιαφέρονται να προσυπογράψουν τη διαμαρτυρία να επικοινωνήσουν άμεσα στο [email protected] ή στο τηλ. 699 442 8689 (Άρης Γαλατσιάτος)

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter