Διαπιστευτήρια Βόζεμπεργκ στον Μητσοτάκη εις βάρος της PEGA

Διαπιστευτήρια Βόζεμπεργκ στον Μητσοτάκη εις βάρος της PEGA

Ένα επεισόδιο ενδεικτικό της προσέγγισης της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο εσωτερικό της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA της ευρωβουλής, αλλά και γενικότερα της στάσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απέναντι στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της κυβέρνησης, καταγράφηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου των μελών της Επιτροπής, με την Ελίζα Βόζεμπεργκ επιχειρεί να επισκιάσει το πόρισμα που παραμένει κόλαφος παρά το «απόρρητο» στο οποίο επέμεινε ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξ ονόματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

Να εκμεταλλευτεί τις… στημένες κάμερες και την εκδήλωση-συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής PEGA του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου επιχείρησε μετά τις τοποθετήσεις του προέδρου, Γερούν Λίνερς, και της εισηγήτριας Σόφι ιντ’ Φελτ, το μεσημέρι της Παρασκευής η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Το γαλάζιο στέλεχος, παρότι η συνέντευξη Τύπου είχε ολοκληρωθεί και δεν προβλεπόταν άλλη τοποθέτηση πλην των δύο θεσμικών παραγόντων, εμφανίστηκε μπροστά στα μικρόφωνα και απέναντι από τις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους για να κάνει μία τοποθέτηση, με την οποία ουσιαστικά ακύρωνε τις ίδιες τις εργασίες της Επιτροπής.

Η Ελ. Βόζεμπεργκ πήρε τον λόγο για να επιτεθεί στην εισηγήτρια της Επιτροπής, Σόφι ιντ’ Φελτ κατηγορώντας την πως εξέφρασε «προσωπικές εκτιμήσεις», παρότι το ίδιο το πόρισμα της Επιτροπής που το συμφώνησαν όλα τα μέλη της περιελάμβανε τις αναφορές της ευρωβουλευτή. Ακόμα, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έσπευσε να υπογραμμίσει πως η Επιτροπή δεν διαπίστωσε κανένα πρόβλημα κατά τις έρευνές της, πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεργάστηκε άψογα μαζί της και πως οι αρχές έπραξαν όσα όφειλαν για το Predator και τη λειτουργία του.

Μάλιστα, η τοποθέτησή της αυτή προκάλεσε την αντίδραση της εισηγήτριας Σόφι ιντ’ Φελτ, που πήρε τον λόγο για να της απαντήσει πως η κυβερνητικές μεθοδεύσεις να αποκρυφθούν σημαντικά στοιχεία ευθύνονται για την απουσία στέρεων αποδείξεων.

Οι αντιδράσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού ήδη, με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα αντέδρασε ένα ακόμα μέλος της PEGA, η Σάσκια Μπρικμόντ, που χαρακτήρισε προβλητική τη συμπεριφορά Βόζεμπεργκ απέναντι στους συναδέλφους της, με την αναφορά της κάνει λόγο για «μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» δίχως να την κατονομάσει. Ακόμα, τη χαρακτήρισε «επίθεση στη συλλογική έρευνα», και προσπάθεια να καταστούν αναξιόπιστες οι εργασίες της Επιτροπής προς όφελος της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει έναν ρόλο να παίξει για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη. Η ΕΕ μπορεί να διαδραματίσει ρόλο όταν τα κράτη μέλη αποκλίνουν από τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου» κατέληξε η ευρωβουλευτής Μπρικμόντ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δυσφορία εξέφρασαν και άλλα μέλη της Επιτροπής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter