Διαπραγματεύσεις: Ανοίγει ο δρόμος για περικοπές στις επικουρικές συντάξεις

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν παρεμβάσεις και στις επικουρικές συντάξεις, έτσι ώστε να είναι ηπιότερη τελικά, η μείωση των κύριων συντάξεων.

Στην επιβεβαίωση αυτή προέβη νωρίτερα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, εκτιμώντας παράλληλα ότι, ίσως και αύριο, μπορεί να επέλθει συμφωνία και να κλείσει η β’ αξιολόγηση. Σε κάθε περίπτωση, «παραμένει υπό συζήτηση η δοσολογία των περικοπών στις συντάξεις. Το ΔΝΤ θέλει εφάπαξ το 2019, εμείς σε δύο δόσεις». Πάντως, διαψεύδεται ότι το ΔΝΤ ζητά τα μέτρα από το 2018.

Στα εργασιακά, φαίνεται ότι τα πάντα παραμένουν ανοικτά, έως ότου κλείσει όλη η συμφωνία. Αυτό σημαίνει ότι παραμένουν οι σκληρές θέσεις του ΔΝΤ, για αύξηση ορίων στις ομαδικές απολύσεις και επαναφορά lock out, ενώ δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία ούτε στο σκέλος της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.