Διαπραγμάτευση με θεσμούς: Συμφωνία σε μέτρα - αντίμετρα, εκκρεμούν οι συντάξεις

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών κι ενώ υπήρξε συμφωνία σε όλα τα θέματα, στο πακέτο των μέτρων - αντίμετρων, δε συνέβη το ίδιο με το πακέτο που αφορά στις συντάξεις, το οποίο, σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, δεν είναι τεχνικό, αλλά έχει και πολιτικές πτυχές. 

Συμφωνία υπήρξε πάντως, στο φορολογικό πακέτο, με τη μείωση του αφορολόγητου.

Ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι πολιτικό ζήτημα υπάρχει και στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, χωρίς όμως να το προσδιορίσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, δεν έγινε τελικά συζήτηση για τα εργασιακά, καθώς και για το ποιο μερίδιο του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,2% του ΑΕΠ είναι μόνιμου και ποιο προσωρινού χαρακτήρα. Η συζήτηση ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί σε επόμενες συναντήσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι έχει υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς για τα θέματα της ενέργειας, της παιδείας και της υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.