Διαπραγμάτευση: Μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστούν οι συζητήσεις – Πού τα βρήκαν, πού διαφώνησαν Κυβέρνηση-Θεσμοί

Διαπραγμάτευση: Μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστούν οι συζητήσεις – Πού τα βρήκαν, πού διαφώνησαν Κυβέρνηση-Θεσμοί

Τρεις ώρες κράτησε και τη σημερινή διαπραγμάτευση μεταξύ των θεσμών και τριών υπουργών της Κυβέρνησης. Σύμφωνα με πηγές από το οικονομικό επιτελείο έγινε μια πρώτη κουβέντα για τα μέτρα και τα αντίμετρα που προτείνει η ελληνική πλευρά. 

Για κάποια από αυτά τονίστηκε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και για κάποια άλλα χρειάζεται αποσαφήνιση ενώ υπάρχουν και κάποια άλλα ζητήματα με τα οποία οι θεσμοί διαφωνούν

Το άλλο εκκρεμές ζήτημα είναι ότι πρέπει να συμφωνηθεί το δημοσιονομικό κενό που υπάρχει για το 2018 και 2019. 

Κυβερνητικός παράγοντας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το θέμα του δημοσιονομικού κενού για το 2018- 2019, λέγοντας ότι το ΔΝΤ δεν έχει ενσωματώσει στην έκθεση που δημοσιοποίησε με βάση το άρθρο 4 του καταστατικού του, τα δημοσιονομικά στοιχεία μετά τον Νοέμβριο (σ.σ. π.χ. υπεραπόδοση εσόδων). Τα νέα στοιχεία θα συζητηθούν σε τεχνικό επίπεδο και θα επανέλθουν σε υπουργικό επίπεδο στο τέλος της εβδομάδας.

Σειρά αύριο παίρνουν τα τεχνικά κλιμάκια που θα αξιολογήσουν τα μέτρα και τα αντίμετρα της ελληνικής κυβέρνησης. 

Σε επίπεδο υπουργών οι συναντήσεις που είναι προγραμματισμένες για αύριο με τους επικεφαλής των δανειστών αφορούν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τις ενεργητικές πολιτικές απασχολήσης (γ’ αυτές θα μεταβεί στο Χίλτον η υπουργός Απασχόλησης Ράνια Αντωνοπουλου)

Η ελληνική πλευρά προσπαθεί να πείσει τους θεσμούς να ενσωματώσουν στα στοιχεία που διαθέτουν καινούρια οικονομικά στοιχεία που αφορούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας από τον περασμένο Νοέμβριο και μετά.

Η εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου είναι ότι μέχρι την παρασκευή θα συνεχιστούν οι συζητήσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης που βρέθηκαν στις απογευματινές διαπραγματεύσεις (Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Αχτσιόλγλου) δεν αποχώρησε από την κεντρική είσοδο του Χίλτον αλλά προτίμησαν να φύγουν από την πίσω πόρτα για να αποφύγουν την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ – που όμως είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter