Διαπραγμάτευση: Στο τραπέζι σήμερα οι συντάξεις – Εμπλοκή χθες στα εργασιακά

Διαπραγμάτευση: Στο τραπέζι σήμερα οι συντάξεις – Εμπλοκή χθες στα εργασιακά

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων σήμερα μεταξύ Κυβέρνησης και Θεσμών και έχει προγραμματιστεί νέος κύκλος συναντήσεων για τα δημοσιονομικά, που θα συμπεριλάβει και το θέμα των συντάξεων.

Μετά τα δημοσιονομικά και το Ασφαλιστικό, ήρθε και η Κυριακάτικη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των θεσμών και της κυβέρνησης για να φέρει στο προσκήνιο και το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές και στο σκέλος των εργασιακών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνάντηση ανάμεσα στην υπουργό Εργασίας, κ. Έφη Αχτσιόγλου και στους εκπροσώπους των θεσμών διήρκεσε περίπου μία ώρα, ενδεικτικό της εμπλοκής που ανέκυψε. 

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, εξερχόμενο της συνάντησης αρκέστηκε να δηλώσει με νόημα ότι «το ΔΝΤ δεν καταλαβαίνει από τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές».

 Γίνεται σαφές ότι προέκυψε πρόβλημα τόσο στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων όσο και στην επέκταση των συμβάσεων, στις επιχειρήσεις ενός κλάδου. Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι δεν συζητήθηκε καν το «φλέγον» ζήτημα των ομαδικών απολύσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter